23 C
Castelldefels
lunes, mayo 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Fart dels taps de plàstic units a les ampolles? Els motius d’un canvi que ha vingut per quedar-se

Fart dels taps

Fart dels taps. Des de fa uns mesos, ens anem trobant cada cop més sovint amb ampolles de plàstic i tetrabrics que tenen el tap unit a l’envàs. El tap queda penjant del coll de l’ampolla i no es pot separar. Com sempre que canvia alguna cosa a la qual tots estem acostumats, aquesta novetat en el disseny de les ampolles ha generat reticències.

Conforme els taps indivisibles s’han anat generalitzant al mercat, molts consumidors han fet servir les xarxes socials per queixar-se i maleir els inventors i impulsors del nou disseny. Molts protesten perquè els nous taps fan més difícil encetar les ampolles i beure a morro, i altres directament tenen l’impuls d’arrencar-lo o tallar-lo. 

Altres usuaris, això sí, aplaudeixen la mesura perquè saben que facilita el reciclatge del plàstic.

Units a l’ampolla

Per què s’ha canviat el disseny dels taps de plàstic?

La decisió de modificar els taps de les ampolles i tetrabrics no és dels fabricants. Es tracta d’una normativa de la Unió Europea aprovada el 2019 que fa obligatòria la unió dels taps a totes les ampolles de plàstic d’un sol ús de fins a tres litres. El juliol del 2024 tots els fabricants hauran de complir la norma.

Fart dels taps

Els arguments esgrimits per la Unió Europea són simples. D’una banda, així s’evita que els taps es perdin i quedin escampats per l’entorn, o que es llencin en un contenidor que no sigui el del plàstic. A més, la unió del tap facilita el procés de reciclatge de l’envàs a les plantes de gestió de residus.

Els taps de plàstic es poden perdre fàcilment i acabar contaminant el medi ambient
Els taps de plàstic es poden perdre fàcilment i acaben contaminant el medi ambient.  Ajuntament de Barcelona

Els taps d’ampolles són un dels components de plàstic d’un sol ús que més es troben dispersos pel medi ambient, en llocs com les platges o el bosc.

En tot cas, els fabricants han hagut d’adaptar-se i han buscat les millors solucions de l’ecodisseny per garantir la comoditat i la seguretat dels nous sistemes per tancar les ampolles. Hi ha taps que mantenen la rosca, d’altres que van a pressió i tenen una pestanyeta, models mixtes, etc. I els consumidors no tenim més remei que acostumar-nos-hi.

Per acabar, també cal tenir en compte que el nou sistema posa en dubte mesures de seguretat, com la retirada dels taps als estadis de futbol per impedir el llançament d’ampolles, i també accions solidàries de recollida de taps per recaptar fons contra diferents malalties.

Fart dels taps de plàstic units a les ampolles? Els motius d'un canvi que ha vingut per quedar-se

ORIOL PETIT

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa 

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights