23 C
Castelldefels
lunes, mayo 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Alerten del risc de les cadiretes de cotxe infantils comprades per internet fora de la UE

Alerten del risc

Alerten del risc. Un estudi de l’Aliança Espanyola per a la Seguretat Viària Infantil (AESVI) adverteix del perill de cadiretes adquirides en plataformes d’internet de fora de la Unió Europea que no compleixen els requisits per a la retenció dels infants als cotxes, i que entren a la Unió sense passar per controls duaners.

L’informe es basa en els tests realitzats a deu cadires comprades aleatòriament en aquestes plataformes i que, un cop analitzades, s’ha demostrat que no eren aptes per vendre’s a Europa.

Des del punt de vista tècnic, cap complia els reglaments d’homologació de sistema de retenció infantil, el 70% no va superar la prova de xoc i el 30% va mostrar una ineficàcia total perquè va sortir projectat el maniquí de la prova.

A més, des del punt de vista administratiu, cap de les cadires s’havia sotmès al control duaner ni complia íntegrament la legislació de consum comunitària, el 60% no disposaven d’homologació i el 40% es promocionaven amb publicitat enganyosa.

Alerten del risc

Els promotors de l’estudi també han alertat que al mercat de segona mà fora de control prolifera la compravenda de cadiretes molt deteriorades, motiu pel qual demanen que se’n prohibeixi la venda.

Així mateix, l’entitat ha avançat que s’adreçarà a l’administració estatal i l’europea perquè es compleixi la normativa comunitària i s’apliquin els mecanismes existents per bloquejar l’entrada de productes extracomunitaris insegurs.

«Amb aquests resultats gravíssims i alarmants és essencial enfortir la cooperació internacional i la supervisió i l’aplicació d’estàndards», conclouen els responsables de l’estudi.

Notícies

3Cat

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights