10.1 C
Castelldefels
lunes, enero 20, 2025
0,00€

No products in the cart.

El truc d’un xef perquè qualsevol carn quedi tendra

El truc d’un xef

El truc d’un xef. Aconseguir que la carn quedi tendra és un objectiu compartit per tothom quan la cuinem. Tant si t’agrada poc feta com més cuita, a ningú no li ve tan de gust un filet sec o amb textura de xiclet. El que busquem és que cada mos de la carn, independentment de la peça en qüestió, sigui sucós i amb una textura agradable.

Per aconseguir-ho és imprescindible triar una carn de qualitat a la carnisseria. Però, a més, hi ha una sèrie de trucs que pots tenir en compte per aconseguir que qualsevol peça de carn quedi molt tendra i sucosa.

El secret del xef per estovar la carn

En el perfil d’Instagram @pisu.cocina (916.000 seguidors), trobem el truc del xef per estovar la carn i que quedi molt més tendra, fins i tot les peces més estelloses i dures. És tan senzill com posar-hi una mica de bicarbonat de sodi, ja que ajuda a descompondre les proteïnes, fent-les més suaus, especialment en els talls magres.

Després d’afegir el bicarbonat a la peça de carn, cal deixar-la reposar durant una hora. A continuació, cal rentar-la bé amb aigua i després assecar-la amb paper absorbent abans de cuinar-la.

El truc d’un xef

Consells perquè la carn quedi tendra

A més del truc del bicarbonat de sodi, hi ha altres punts claus a l’hora d’aconseguir que la carn quedi molt més tendra. Per començar, convé temperar-la una mica quan la traiem de la nevera, abans de posar-la al foc. Si no ho fem, el contrast brusc de temperatura farà que la peça es contregui i que perdi així tendresa. D’altra banda, donar-li cops contribueix perquè les fibres es trenquin, donant com a resultat una carn més tendra.

Un altre aspecte que marcarà la diferència és que la paella, la planxa o la graella estigui calenta abans de posar-hi la peça, cosa que farà que la part de fora se segelli millor i evitarà que s’escapin els sucs. També és important assecar la carn amb paper absorbent, ja que si està humida, el líquid podria empitjorar-ne la cocció.

Pel que fa al moment oportú per afegir-hi la sal, dependrà de la peça. En filets o altres peces fines, el millor és llançar-la al final perquè ajudi que la carn no perdi sucs. En canvi, en el cas de peces com el filet o l’entrecot, és més convenient llançar-la abans de cuinar-la, encara que pot completar-se amb un toc de sal grassa al final.

També cal evitar punxar la carn amb la forquilla i donar-li massa voltes durant el cuinat. Aquestes pràctiques fan que perdi els seus sucs i que la cocció no sigui uniforme.

RAC1

ALICIA RIVERA / LA VANGUARDIA

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,200SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights