Filet de porc
Ingredients per a 6 persones
- Dues peces de filet de porc
- Mel
- Mostassa a l’antiga
- Pebre
- 100 mil·lilitres de brou de carn
- Vi de Jerez o Pedro Ximénez
- 6 figues o breves
- 12 escalones
- Mantega
- Farina de blat de moro
- Oli d’oliva
- Sal
- Filet de porc
Com fer-ho
Rostir el filet. Barreja una cullerada de mel amb 2 cullerades de mostassa fins
que obtinguis una salsa homogènia.
Salpebreu els filets, poseu-los en una plata refractària, unteu-los bé amb la
barreja i enforneu-los sota el grill encès 5 minuts.
Regar la carn amb el brou i el vi i rostir-ho a 200 º 15 minuts més.
Ofegar les escalunyes. Pela les escalunyes i ofega-les 15 minuts en una paella
amb tres cullerades d’oli i una cullerada de mantega calentes.
Acabada la cocció de la carn, afegir a la paella el suc del rostit i deixar reduir
uns 2-3 minuts.
Incorporar les figues. Afegiu-hi una culleradeta de maizena diluïda en una
cullerada d’aigua, barregeu-ho, incorporeu-hi les breves rentades, assecades i
tallades a quarts i salpebreu-les.
Tallar i servir. Tallar el filet rostit en rodanxes gruixudes i servir acompanyat
de la salsa, les escalunyes i les breves.
Guarnició per al filet de porc rostit amb figues
A més de la salsa que acompanya el filet, podem servir-lo amb diferents
guarnicions per oferir un plat molt complet. - Filet de porc
- La patata. Una guarnició ideal és totes les seves formes, rostides, en puré,
fregides… - Les verdures. Igual que la patata pots servir-les de moltes maneres
diferents, rostides al forn oa la graella, cuinades al vapor, saltejades. - Arròs. Una guarnició d’arròs blanc és sempre una opció excel·lent. Salteu-lo
amb una mica d’all per donar-li un extra de sabor.
Racepta d’Amanda Laporte – Cuinera
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa