Salmó al vapor
Ingredients per a 4 comensals
- Mig quilo de mongetes verdes planes
- Tres pastanagues petites
- Una patata mitjana
- Una ceba tendra picada fina
- Quatre lloms de salmó
- Salsa de soja (4-5 cullerades per amanir)
- Oli de sèsam (una culleradeta per a l’amaniment)
- Oli d’oliva verge extra (una cullerada per amanir)
- Gingebre molt (una cullerada per amanir)
- Pebre negre molt (mitja culleradeta per a l’amaniment)
- Salsa Worcestershire (una cullerada per amanir)
- Cibulet fresc picat (opcional)
- Sal
- Bicarbonat sòdic.
- Salmó al vapor
Com fer-ho
En un recipient profund i ampli, barregem tots els ingredients de l’amaniment
(salsa de soja, salsa Worcester, oli de sèsam, oli d’oliva verge extra, gingebre i
pebre negre) i afegim la ceba tendra finament picada. Reservem.
Preparem les verdures rentant bé les mongetes i tallant-les al llarg de la
meitat. Després trossegem cada tira en tres trossos. Pelem les pastanagues i
les tallem a làmines d’uns tres mil·límetres, igual que la patata.
Col·loquem els lloms de salmó en una vaporera, amb la pell cap avall.
Escalfem abundant aigua amb sal i una mica de bicarbonat (perquè les
mongetes mantinguin el seu color verd). Quan comenci a bullir afegim les
verdures i les coem durant 14-15 minuts.
Quan a les verdures els quedin quatre minuts de cocció, col·loquem la
vaporera sobre l’olla i la tapem.
Finalitzat el temps, retirem la vaporera i passem les verdures a un recipient
amb aigua gelada per tallar la cocció immediatament.
Acabem el plat escorrent bé les verdures i barrejant-les amb la ceba tendra i
l’amaniment.
Provem el punt de sal per si calgués afegir-ne una mica.
Ho emplatem amb un llom de salmó, assaonem el peix i decorem amb cibulet
fresc picat.
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa