17.6 C
Castelldefels
lunes, mayo 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Els pagesos del Baix s’oposen a la proposta de desembassament de l’ACA

Els pagesos del Baix

Els pagesos del Baix. La Junta de Govern de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del riu Llobregat ha mostrat el seu rebuig a la proposta de desembassament per als propers sis mesos acordada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el passat 3 de maig. Segons la Comunitat de Regants suposa la «desaparició» de l’agricultura comarcal (comprèn la zona regable dels termes municipals de Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Sant Boi, El Prat i Viladecans, incloent-hi El Parc Agrari del Baix Llobregat). A més considera la dotació de 4,4m3 “del tot insuficient”, ja que és molt inferior a la que es va acordar per a l’any 2023, de 6,7m3, “en circumstàncies similars d’aigua.”

NdP Canal de la dreta del riu Llobregat

Els pagesos del Baix

L’entitat ha convocat una manifestació de tractors i vehicles agrícoles per a aquest dimecres a les nou del matí, que anirà de la seva seu, a Sant Boi, fins al Departament d’Acció Climàtica, a Barcelona, per «exigir una dotació d’aigua justa amb el context actual que garanteixi la supervivència de la pagesia» de la comarca. La proposta d’aquest any és de 4,4 hectòmetres cúbics, davant dels 6,7 de l’any passat «en circumstàncies similars d’aigua.» 

4345cf0b3578f5019f315da5e0609be9 cfcd208495d565ef66e7dff9f98764da

El col·lectiu afirma que el Pla de Sequera actual penalitza «en excés» la pagesia del Baix Llobregat, malgrat haver-hi «infraestructures de regeneració d’aigua que podrien garantir la supervivència» del sector.

Redacció / Fotos: Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del riu Llobregat

La Premsa del Baix

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa 

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights