Arròs amb verdures
INGREDIENTS
300 gr d’arròs
Un litre de brou de verdures
150 gr de mongetes verdes
80 gr de ramells de coliflor
100 gr de ramells de bròquil
Un nap petit
Quatre cols de Brussel·les
120 gr de carbassa
Mitja ceba
Oli d’oliva verge extra
Pebre
Sal comú i sal gruixuda
Un parell de nyores
Dues dents d’all
Un ramet de julivert
Arròs amb verdures
Elaboració
Comencem per netejar, pelar i trossejar totes les verdures a trossos no gaire
grans, però tampoc petits.
Torrem la nyora, amb compte que no es cremi, a una paella, a foc suau, i
després la piquem en un morter amb una mica de sal gruixuda; hi afegim
també els alls i el julivert picat, i ho piquem tot.
Piquem molt menuda la ceba i l’escalfem a foc mitjà, amb unes vuit
cullerades d’oli d’oliva.
Incorporem la resta de verdures i deixem que es sofrien durant uns minuts,
sense que es daurin massa.
Agreguem l’arròs i segellem el gra a foc viu, amb molt de compte de no
cremar la resta d’ingredients.
Reguem amb el brou calent i, quan arrenqui el bull, hi afegim la picada de
nyora, rectifiquem de sal. Ho cuinem durant 15 minuts.
Finalment, ho retirem del foc, tapem l’arròs amb verdures i ho deixem reposar uns cinc minuts més.