Menjar peix i marisc
Menjar peix i marisc podria disminuir el risc de tenir demència i Alzheimer. En cap cas deixar-lo a zero perquè hi influeixen altres factors, com ara l’activitat física i el consum de tabac. Tot i això, un estudi coliderat per l’Hospital del Mar associa tenir nivells alts d’omega-3 en sang amb la reducció del risc de tenir malalties d’aquest tipus.
En l’estudi s’han analitzat dades de més de 260.000 persones de més de 40 anys. Mai s’havia agafat una mostra de persones tan joves en una investigació d’aquesta mena. Els investigadors han conclòs que l’àcid gras que porten aliments com el peix, el marisc i, fins i tot, les nous està associat a un risc menor d’Alzheimer i, especialment, la demència.
Menjar peix i marisc
Alzheimer
Estudiar si hi ha relació directa entre la dieta i la prevenció
L’investigador de l’Hospital del Mar, Aleix Sala-Vila, explica a RAC1 que això posa les bases a estudiar si hi ha una relació directa entre l’alimentació i la prevenció. Fins ara, sempre hi ha hagut altres variables presents.
«No podem dir que la causa és específica. Hi ha una associació, però probablement hi ha altres factors que també juguen. Si una persona té nivells més alts d’omega-3, probablement es cuida més, fa més esports o fuma menys«, ha dit.
Hi ha altres factors que també juguen. Si una persona té nivells més alts d’omega-3, probablement es cuida més, fa més esports o fuma menys
Aleix Sala-Vila investigador de l’Hospital del Mar
La investigació ha fet servir la base de dades del UK Biobank i s’ha publicat a la revista Nutrients.
Salut JOEL PEÑA SAAVEDRA RAC1
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Más consejos