21.3 C
Castelldefels
domingo, mayo 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Mor l’expresident del Parlament Joan Rigol als 81 anys

Mor l’expresident

Mort l’expresident del Parlament Joan Rigol als 81 anys. El polític democristià va ser president d’Unió Democràtica de Catalunya del 1987 al 2000 i també conseller de Jordi Pujol, primer a càrrec de Treball i Indústria i després al capdavant de Cultura. 

El 2010, juntament amb altres expresidents de la Generalitat i del Parlament va fer una crida a tots els catalans demanar-los que es manifestessin en contra de la sentència sobre l’Estatut del Tribunal Constitucional. També va presidir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Horizontal
Artur Mas amb els expresidents del Parlament, Joan Rigol i Ernest Benach.   EFE

El 20 de juny de 2015 va deixar Unió després que trenqués la seva coalició amb Convergència per les discrepàncies sobre el sobiranisme, i va ingressar poc després en la formació Demòcrates de Catalunya.

Polític de consens

Joan Rigol va deixar la política el 2003, als 60 anys, però mai va abandonar dos eixos principals en la seva vida: el cristianisme i la reivindicació de les necessitats de Catalunya. Rigol va promoure una política de consens

Mor l’expresident

Com a conseller de Treball va incentivar el diàleg entre la patronal i els sindicats i va enfocar els esforços per reduir l’atur. Des de Cultura va promoure un Pacte Cultural per la coordinació entre entitats, intel·lectuals i institucions en el foment de la cultura catalana. 

Vicepresident del Senat

El 1995 va representar la Generalitat al Senat i va ocupar la vicepresidència primera fins al 1999. Rigol va promoure un canvi del Senat perquè pogués representar les nacions i regions de l’Estat. 

Rigol també va ser el president del patronat de la Sagrada Família, i va viure la visita del papa Benet XXVI per beneir el temple.  

Mor l'expresident del Parlament Joan Rigol als 81 anys

RAC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights