Truita Camperola. Quan rep aquest nom, la truita porta, a més
de patates i ous, algunes verdures com
pèsols, pebrots i una mica de carn, com tacs
de pernil, xoriço o fins i tot cansalada o pernil
cuit.
Truita Camperola
Ingredients per a 4 Persones
6 ous
2 patates
50 gr de tacs de pernil
Mig xoriço
Un pebrot verd
Un pebrot vermell
Un quart ceba
100 gr. de pèsols
200 ml. d’oli d’oliva
Un pessic sal
Truita Camperola
Passos de la recepta
Pelar i tallar les patates a rodanxes fines i
fregir-les a una paella amb 200 ml. d’oli
d’oliva a foc mitjà durant 20 minuts.
Remenar-ho de tant en tant amb
l’escumadora i, alhora, tallar-les i cuinar-les
fins que la patata estigui toveta i
lleugerament daurada.
Treure les patates i escórrer-les en un
colador.
Afegir-hi la ceba junt amb els pebrots vermell
i verd, els pèsols, el xoriço i els daus de
pernil. Cuinar-ho uns 15 minuts, afegir les
patates ja fregides i escorregudes a la
barreja i remoure-ho.
Batre els ous amb una mica de sal.
Escórrer el sofregit de verdures per tal
d’eliminar l’excés d’oli i incorporar-ho als ous
batuts.
Abocar la barreja a una paella ben calenta
amb un rajolí d’oli.
Abaixar el foc i quallar la truita per una banda
i fer-la girar amb l’ajuda d’un plat.
Acabar de quallar la truita i servir-la ben
calenta.