16.3 C
Castelldefels
domingo, mayo 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El 85% de les dones amb símptomes de menopausa, sense tractament eficaç: «Queda molt per fer»

El 85% de les dones

El 85% de les dones. Aproximadat la meitat de la població mundial té o tindrà la menopausa. Ara mateix, però, menys del 15% de les dones que en pateixen els símptomes reben un tractament eficaç per pal·liar-ne els efectes. Així ho constata un estudi publicat a la revista Cell que ha revisat la informació mèdica i científica elaborada durant 70 anys.

L’informe, fet per un equip d’investigadors d’Austràlia, EUA i Itàlia, alerta de les llacunes de coneixement que encara ara hi ha al voltant d’aquest estadi biològic i subratlla la «necessitat urgent» de fer més estudis.

El 85% de les dones


Tractaments poc eficaços i amb efectes secundaris

Els experts destaquen que no totes les dones necessiten teràpies per pal·liar els símptomes associats a la menopausa. Tot i això, subratllen que  «més del 85% de les que sí que ho requereixen i viuen en països amb ingressos alts no reben un tractament eficaç i aprovat per les autoritats reguladores». Unes dades que no es poden comptabilitzar en països amb rendes mitjanes o baixes per falta d’estudis.

Les teràpies actuals van des de tractaments hormonals fins a làsers i productes vegetals, però, segons els investigadors, pocs s’han estudiat durant períodes de temps prou llargs. A més, apunten que alguns tenen una eficàcia qüestionable i que tots presenten possibles efectes secundaris i problemes de salut associats.

Segons l’informe, el tractament actual més eficaç és el que es basa en la teràpia hormonal menopàusica, ja que redueix la pèrdua òssia i pot tenir beneficis per al metabolisme del cor. Tot i això, alerten que inclús aquesta opció «està lluny de ser una solució perfecta per a totes les persones».

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights