16.3 C
Castelldefels
domingo, mayo 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Mor la cantant María Jiménez, pionera contra la violència masclista amb temes com «Se acabó»

Mor la cantant

Mor la cantant Aquest dijous ha mort la cantant i actriu María Jiménez a Sevilla, al barri de Triana on va néixer fa 73 anys, després de més de 40 anys de carrera professional.

La notícia de la mort l’ha feta pública el seu fill Alejandro Jiménez amb un comunicat enviat a l’agència Europa Press que la descriu com «un esperit indomable, fort i valent»:

«Amb profunda tristesa i dolor als nostres cors acomiadem avui María Jiménez, dona estimada i respectada pel seu compromís amb la família, amics i admiradors.»

Va començar la carrera molt jove, amb 15 anys, ballant i cantant als «tablaos» de Barcelona, de la seva Sevilla natal i de Madrid.

11 anys després, el 1976, i de la mà del productor Gonzalo García Pelayo, va fer el pas al gran públic i es va convertir en una renovadora de la cançó folklòrica espanyola.

Mor la cantant


L’èxit li va arribar amb la cançó «Se acabó»

Llavors va gravar el primer disc, amb versions de rumbes, tangos, ranxeres i balades d’autors com Silvio RodríguezLolita de la Colina Amancio Prada.

I també va debutar al cinema amb un petit paper en la pel·lícula «Manuela«, però l’èxit li va arribar el 1978 amb la cançó «Se acabó«, sobre una dona farta de ser maltractada.

Mor la cantant


Famosa a les revistes del cor

El 1980 es va casar amb l’actor Pepe Sancho, conegut pel seu paper a la sèrie de televisió «Curro Jiménez«, un matrimoni que els va fer entrar de ple a les revistes del cor.

La fama que els va reportar la complicada i turmentosa relació que van tenir, amb dues separacions i dos matrimonis més, el 1987 i el 1991, va pal·liar el poc èxit professional d’aquells anys.

El 2002, amb el disc «Donde más duele», de versions de temes de Joaquín Sabina, va tornar a la primera plana musical, i li van seguir dos discos més de versions.

El matrimoni amb Sancho es va acabar definitivament el 2002 i després va fer públic que l’actor l’havia maltractada, i va haver-hi denúncies encreuades entre tots dos que van acabar als tribunals.

María Jiménez en una actuació al programa de TV3 «Àngel Casas Show»

Mor la cantant

Actriu al cinema i a la televisió i també presentadora

Ha arribat a gravar 18 discos, l’últim fa 3 anys, «La vida a mi manera», amb 12 cançons en les quals va col·laborar amb artistes com Pitingo o Miguel Poveda.

Com a actriu ha participat al llarg dels anys en algunes pel·lícules, com «Perdóname, amor» (1982) i també en sèries de televisió, com ara «Hostal Royal Manzanares» o «Todos los hombres sois iguales«.

També va fer incursions en el periodisme televisiu: el 2006 va ser la presentadora del programa «Bienaventurados» del Canal Sur, on va substituir Jesús Quintero.


La Fundació María Jiménez contra la violència masclista

Fa menys d’un any va crear a Sevilla la Fundació María Jiménez, dedicada a lluitar contra la violència masclista i la defensa del col·lectiu LGTBI+:

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Mes receptes  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights