15.1 C
Castelldefels
domingo, mayo 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El cas Rubiales entra en camp judicial amb la denúncia d’Hermoso i la querella de Fiscalia

El cas Rubiales

El cas Rubiales La denúncia que Jennifer Hermoso ha presentat davant la Fiscalia contra Luis Rubiales pel petó forçat a la final del Mundial de futbol és el pas previ perquè la Fiscalia porti a l’Audiència Nacional una querella contra el president de la Federació Espanyola de Futbol, ara suspès per la FIFA.

En veure perillar la seva presidència, Rubiales va intentar treure importància als fets assegurant que es tractava d’un «piquito». Però la Fiscalia no ho veu així, i Jenni Hermoso ja ha deixat clar que no va ser consentit.

Amb la denúncia que ha presentat la víctima, el cas entrarà en un altre terreny de joc i el partit –com tots els de caràcter judicial– es jugarà en camp neutral; lluny del que Rubiales anomena «assassinat social».

Les regles judicials no són les mateixes que marcava la Federació, i en aquest procediment hi haurà una prova de pes: la gravació del moment en què Rubiales agafa el cap de la jugadora amb les mans per besar-la.

Després de prendre-li declaració a Hermoso, la Fiscalia ha decidit que presentarà una querella contra Rubiales per si ha comès agressió sexual.

El cas Rubiales


Investigació en marxa

La fase d’investigació no es preveu que s’allargui en el temps. Mentre el jutge no hagi decidit si arxiva la causa o l’envia a judici, el més habitual és que es paralitzi qualsevol procediment administratiu que estigui en marxa, tal com ha explicat a TV3 Jordi Nieva, catedràtic de Dret Processal de la UB.

Tot i això, cal tenir en compte que en aquest cas alguns procediments no es limiten a l’Estat espanyol, sinó que són internacionals.

En tot cas, recorda Nieva, en un procés penal «es poden adoptar mesures cautelars per evitar que es puguin tornar a reproduir aquests fets, i una d’aquestes mesures podria ser la suspensió del president de la Federació Espanyola de Futbol

El cas Rubiales


Pols entre polítics i òrgans esportius

A Espanya hi ha un pols obert entre el govern i els organismes esportius per decidir si tomben o no a Rubiales.

La visió internacional és una altra, i la FIFA el va apartar temporalment, quan a Espanya hi havia qui l’aplaudia.

I no només això, el dibuix que tenen del que va passar ja els va fer aplicar altres mesures cautelars: ni Rubiales ni els directius i empleats de la Federació Espanyola de Futbol poden comunicar-se amb Jenni Hermoso ni directament ni a través de tercers.

El cas Rubiales ha posat sobre la taula si certes conductes han de continuar disfressades, encobertes i protegides sota el que s’anomenen moments d’eufòria o complicitats en el món del futbol; com si el futbol visqués en un altre món.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights