14.7 C
Castelldefels
domingo, mayo 19, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Quin temps tindrem aquest agost? (I de cara al setembre?)

Quin temps tindrem

Quin temps tindrem. Hem acabat un juliol en què s’ha frenat la dinàmica dels dos mesos anteriors de ruixats i tempestes, tot i que també n’hi ha hagut en alguns sectors del país. 

L’any avança amb una sequera que, malgrat el final de primavera plujós en algunes zones de Catalunya, continua ben present. Hi ha sectors de la costa i el prelitoral central en què en set mesos només ha plogut entre 90 i 140 litres per metre quadrat, una pluviometria que si segueix a aquest ritme el que resta del 2023, l’acabaríem amb un total anual propi de climes desèrtics.

MARTÍ OLIVERAS

Horizontal

Quin temps tindrem

Agost més càlid i amb més pluja del que toca

Els mapes del Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Mitjà Termini per a aquest mes i el que ve ens donen una anomalia positiva de temperatura, és a dir, parlen d’una previsió de més calor del que tocaria

Caldrà veure si aquesta anomalia de temperatura es tradueix amb pics de calor com al juny o amb alguna onada de calor prolongada com va passar l’agost de l’any passat. De moment, aquest dijous tindrem una baixada clara en els termòmetres.

l model centreeuropeu preveu un agost amb més calor de la que toca.
El model centreeuropeu preveu un agost amb més calor de la que toca  Servei Meteorològic de Catalunya / ECMWF / Copernicus..

Pel que fa a precipitacions, la previsió també apunta a una anomalia positiva, és a dir, a més pluja de la que tocaria a gran part de Catalunya. Només l’Empordà sembla que rebria la pluja que toca al mes d’agost. Tot i això, no vol dir que hàgim de tenir un agost passat per aigua, ni de bon tros, però sí amb més xàfecs i tempestes de l’habitual.

De complir-se el pronòstic, tindríem un setembre més plujós del normal, una molt bona notícia.
En cas de complir-se el pronòstic, tindríem un setembre més plujós del normal, una molt bona notícia  Servei Meteorològic de Catalunya / ECMWF / Copernicus

Quin temps tindrem

Setembre: mateixa situació

De cara al mes d’inici de curs també es veu una anomalia positiva de temperatura i, per tant, amb més calor de la que toca al setembre, tot i que l’anomalia positiva seria menys marcada que a l’agost.

En cas de complir-se el pronòstic, també plourà més del que toca en un mes en què les precipitacions en molts casos ja comencen a agafar protagonisme. La zona del país més beneficiada per aquesta major precipitació seria la costa i el prelitoral central, una de les àrees, com ja hem dit, més assedegades del país.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights