Amanida malaguenya
Ingredients per a 4 persones
Tres patates
Un llom de bacallà dessalat (300 gr.)
Dues taronges
24 olives amanides
Una ceba tendra (amb la tija verda)
Oli d’oliva verge extra
Vinagre
Sal
Julivert
Amanida malaguenya
Com preparar-la
Poseu a escalfar abundant aigua en una olla ràpida.
Introduir les patates, condimentar, tapar i coure-les durant 5-6 minuts des del
moment que pugi la vàlvula.
Peleu les taronges amb un ganivet, eliminant-los la pell i la part blanca que
les recobreixen.
Treure els grills i posar-los en un bol.
Retireu la pell del bacallà, talleu-lo en filets fins i afegiu-los al bol on hi ha
els grills de taronja.
Tallar la ceba tendra (amb la seva part verda) a juliana fina i incorporar-la al
bol.
Afegir-hi també les olives.
Amaniu l’amanida amb unes gotes de vinagre, un bon raig d’oli i una mica de
julivert picat, i barregeu-ho bé.
Escorreu les patates, peleu-les, talleu-les a rodanxes, repartiu-les en 4 plats i
assaoneu-les.
Repartiu l’amanida de bacallà i taronja amb ceba tendra i olives a cada plat i
regueu-los amb un altre rajolí d’oli.
Decorar amb unes fulles de julivert.