18.1 C
Castelldefels
domingo, mayo 5, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Torna la Festa Major d’Estiu de Castelldefels

Torna la Festa Major

Torna la Festa Major. Castelldefels viu entre l’11 i el 15 d’agost una nova edició de la Festa Major d’Estiu, amb un ampli catàleg d’activitats i iniciatives pensades per gaudir en família i destinades a tots els públics, locals o vinguts d’altres poblacions. La festa proposa novament combinar la cultura popular catalana, amb diades castelleres, correfoc, etc (a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels) i d’altres propostes com actuacions musicals, activitats per a nens i nenes, el Festival Holi o un clàssic esportiu com és el partit de Festa Major entre la UE Castelldefels i la UD Vista Alegre.

Organitzades per l’Ajuntament de Castelldefels amb la col·laboració d’entitats com l’ACPC, la Festa Major d’Estiu viu el dissabte 5 d’agost el seu tradicional pròleg amb la representació de la Llegenda del Gar-i-Got. La Plaça del Gar-i-Got (Parc de la Muntanyeta) acull una representació a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular que tornarà a atreure l’expectació de grans i petits i que espera confirmar la seva condició com una de les activitats amb més poder de convocatòria.

Torna la Festa Major

Música i molt més

Com és habitual, la Festa Major d’Estiu compta enguany amb diverses actuacions musicals. Per Castelldefels passen aquests dies grups com Nena Daconte (14 d’agost, 22:30 hores – Jardins del Castell),  Estopaos (grup de versions d’Estopa, 14 d’agost, 0:30 hores – Plaça de l’Església), La Vella Dixieland (15 d’agost, 22 hores – Jardins del Castell), Roba Estesa (13 d’agost, 22:30 hores – Parc de la Muntanyeta), Big Mouthers (12 d’agost, 0:45 hores – Plaça de l’Església) o Mala Vida (11 d’agost, 23:30 hores – Plaça de les Palmeres).

La cantada d’havaneres també té el seu lloc amb el grup Mestre d’Aixa, dilluns 14 a les 20:30 hores a la Plaça Neus Català.

La Vella Dixieland, dins del Cicle de jazz Contrabaix, protagonitza el concert del dimarts 15 d’agost a les 22 hores als jardins del Castell. L’entrada és gratuïta, amb aforament limitat.

Els Focs Artificials són els protagonistes de la nit de divendres 11 al Passeig Marítim. Entre els carrers 13 i 15 es fan a partir de les 23:15 hores. De 22 a 2:30 hores hi ha un servei gratuït d’autobusos des del centre fins a la platja i a la inversa.

Com cada any, la cultura popular catalana arriba de la mà de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC). A banda de la representació de la Llegenda del Gar-i-Got, fan assajos especials de la seva colla castellera i, dissabte 12, activitats com la plantada de bèsties, la tabalada, la Porta de l’Infern (amb ball de diables i declamació de sàtires) o el Correfoc pels carrers de la ciutat.

Dilluns 14, la seu de l’ACPC acull una Plantada de gegants que baixen pels carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de l’Església. Allà s’hi troben tots els gegants i les gegantes de Castelldefels: l’Arnau i la Jordana, el Jaume i la Constança i el Dragut i l’Otxalí.

El mateix dia, les colles de l’ACPC protagonitzen la Cercavila (amb els grallers, capgrossos, ball de gitanes, de panderetes, …). Quan acabi la Cercavila, hi ha una mostra de balls i la plantada de castells.

Dilluns 15, tenen lloc les matinades amb la participació especial de la Colla de Grallers Maricel de Sitges, l’Escola de Grallers de Sitges i la Colla Toc de Vent de Castelldefels.

Torna la Festa Major

Pregó i activitats per a tots els públics

El pregó de la Festa Major d’Estiu 2023 té lloc dissabte 12 (20 hores) al balcó de l’Ajuntament. El d’enguany va a càrrec de representants de la Unió Esportiva Castelldefels (club que celebra enguany el 75è aniversari) i dels germans Javi Ruiz i Eric Ruiz (‘streamers’ coneguts com XBuyers i que presideixen el club XBuyer Team de la lliga de futbol Kings League).

Les activitats per a tots els públics inclouen jocs gegants, tallers de circ (espai familiar Apicirc), la paella popular al parc de la Muntanyeta (dissabte 12 a les 22 hores), però també classes obertes de tai-txi txuan i txi-kung, jocs familiars, una jornada de portes obertes del Castell (dilluns 14 de 10 a 19 hores). El Holi Dolly Festival (o Festa Holi) tornarà a tenir el seu espai. Es fa dimarts 15 (19 hores) al parc de la Muntanyeta i es tracta d’un espectacle ple de colors i que actualment és una de les festes més desitjades i esperades.

Futbol i escacs

Les activitats esportives de la Festa Major d’Estiu inclouen el 23è Torneig d’Escacs de Festa Major, amb partides ràpides al parc de la Muntanyeta. Diumenge 13, de 9.30 a 14 hores, l’organitza el Club d’Escacs de Castelldefels.

El futbol és el protagonista el dimarts 15 d’agost amb el tradicional partit de Festa Major entre la UE Castelldefels i la UD Vista Alegre. Els seus dos primers equips es veuen les cares en un partit que es disputa a l’Estadi Municipal de Can Vinader-Fernando Pintado a les 19 hores.

Activitats religioses

Dilluns 14 i dimarts 15 tenen lloc les activitats de caire religiós, com la vetlla de pregària. A càrrec de la parròquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels, surten des de l’Església de Santa Maria per arribar al parc de la Muntanyeta. Això és el 14 d’agost a les 21 hores.

Al dia següent, l’Església de Santa Maria acull la Missa Patronal que va acompanyada després pel seguici de Festa Major pels carrers de la ciutat, amb la col·laboració de l’Agrupació de Cultura Popular.

També el dia 15, a les 18 hores, l’Església de Santa Maria és l’escenari de la Missa rociera. Compta amb el Coro Rociero Blanca Paloma.

Les atraccions, a la Plaça Teresa Claramunt

La Fira d’Atraccions es fa entre els dies 11 i 15 d’agost a la Plaça Teresa Claramunt. Organitzada per la Coordinadora de Firaires, té els següents horaris: de l’11 al 14 d’agost fins a les 3 hores (música fins a les 0 hores) i el 15 d’agost fins a les 0 hores (música fins a les 22 hores).

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights