17.6 C
Castelldefels
martes, mayo 21, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Obertura progressiva dels rentapeus a la Platja de Castelldefels

Obertura progressiva

Obertura progressiva. Les pluges de les darreres setmanes, que han contribuït a no agreujar la situació de sequera tot i mantenir-se en fase d’excepcionalitat, i l’increment de temporada del nombre de visitants de la Platja de Castelldefels i per tant, en l’ús dels serveis que s’ofereixen, han motivat aquesta decisió.

Així, de l’avaluació realitzada per la Comissió de Platges s’ha extret que Castelldefels no supera la dotació d’aigua màxima (consum) establerta en l’escenari d’excepcionalitat per sequera en el que ens trobem, i que les mesures d’estalvi que ciutadania i ajuntament han anat desplegant en els darrers mesos són efectives, contribueixen a l’estalvi d’aigua i donen compliment als requisits de la normativa vigent, Llei 9/2023, del 19 de maig, de mesures extraordinàries i urgents per a afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya) i Pla Municipal d’Emergència per Sequera (PEMS).

La principal despesa d’aigua del municipi és la de consum particular amb un 80% de la dotació diària d’aigua, i, per tant, on són més efectives les mesures d’estalvi del municipi. Només, el 5% del total de la despesa d’aigua és municipal i el 0,08% correspon a rentapeus.

A més, Castelldefels és l’únic municipi de costa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que té la consideració de municipi turístic i que rep més persones usuàries en temporada de bany, a banda de Barcelona ciutat. Prop d’1.600.000 persones segons l’estudi realitzat la per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van visitar la Platja de Castelldefels la temporada 2022.

Obertura progressiva

Així, de manera similar a altres municipis turístics amb gran afluència de visitants com Barcelona, Salou, Tarragona, etc., per poder donar servei a ciutadania i visitants s’ha acordat l’obertura de rentapeus a la platja de Castelldefels, mantenint les dutxes tancades per contribuir amb la mesura d’estalvi d’aigua.

L’obertura de rentapeus es farà de manera progressiva començant per la platja de La Pineda aquesta setmana i obrint la resta de rentapeus a mesura que es vagin fent els tractaments higiènic-sanitaris necessaris, derivats del tancament prolongat d’aquests serveis. 

També a la platja de la Pineda s’han distribuït els punts de fonts d’aigua potable i s’han substituït pel model instal·lat a la resta de la platja. Es tracta de fonts més eficients que contribueixen a l’estalvi d’aigua.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights