12.6 C
Castelldefels
jueves, abril 18, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Tàrtar de tomàquet la recepta infal·lible

Tàrtar de tomàquet

Per a aquesta elaboració no val fer servir tomàquets d’hivernacle o tomàquets
de varietats bola o pera, perfectes per fregir i fer salses o fregides de
tomàquet, o per utilitzar en gaspatxos i salmorejos, sinó que necessitem una
bona varietat de tomàquet d’amanida. Si no aconseguim bons tomàquets
frescos, podem fer la recepta amb ‘tomàquet sencer en conserva al natural’.
Després de pelar bé i picar els tomàquets a trossets, els barrejarem amb
altres ingredients i els amanirem amb una salsa casolana, basada en el rovell
d’ou, la mostassa i alguns condiments, aconseguint així un sabor intens i un
aspecte i textura molt similar a la del plat realitzat amb carn picada a
ganivet.

Tàrtar de tomàquet
Ingredients per a 2 persones
Un parell de tomàquets rosa o cor de bou, per a amanida
Un parell de bitxo en vinagre
Un parell de cebetes adobades
Tàperes, un grapat
Perles d’oli d’oliva per decorar
Xile jalapeño, una rodanxa, per decorar
Rovell d’un ou per a la salsa
Salsa Perrins, una culleradeta de postres
Mostassa a l’antiga, una culleradeta de postres
Tabasco vermell, unes gotes, al gust
Sal i pebre, al gust
Brots de farigola o romaní fresc

Com fer el tàrtar de tomàquet
Comencem pelant els tomàquets, per quedar-nos només amb la polpa.
Els piquem a rodanxes, cadascuna a tires i cada tira a quadradets. Deixem
totes les porcions de tomàquet sobre un colador, per eliminar tota l’aigua de
tomàquet i les llavors, quedant-nos amb la carn o la polpa.
Si fem servir tomàquet en conserva, ho tallem en porcions i ho assequem bé
amb paper absorbent de cuina.
Piquem les tàperes, els bitxos i les cebes tendres en petites porcions de mida
similar a les de polpa de tomàquet. Barregem amb el tomàquet procurant no
moure molt per no fer malbé les porcions.
Salpebrem al gust i ho deixem reposant mentre preparem la salsa o
amaniment.

Tàrtar de tomàquet
En un bol petit o un bol, barregem el rovell d’ou amb la mostassa, la salsa
Worcestershire o Perrins i el Tabasco, batent-ho bé. Hi afegim un rajolí d’oli

Per a aquesta elaboració no val fer servir tomàquets d’hivernacle o tomàquets
de varietats bola o pera, perfectes per fregir i fer salses o fregides de
tomàquet, o per utilitzar en gaspatxos i salmorejos, sinó que necessitem una
bona varietat de tomàquet d’amanida. Si no aconseguim bons tomàquets
frescos, podem fer la recepta amb ‘tomàquet sencer en conserva al natural’.
Després de pelar bé i picar els tomàquets a trossets, els barrejarem amb
altres ingredients i els amanirem amb una salsa casolana, basada en el rovell
d’ou, la mostassa i alguns condiments, aconseguint així un sabor intens i un
aspecte i textura molt similar a la del plat realitzat amb carn picada a
ganivet.
Ingredients per a 2 persones
Un parell de tomàquets rosa o cor de bou, per a amanida
Un parell de bitxo en vinagre
Un parell de cebetes adobades
Tàperes, un grapat
Perles d’oli d’oliva per decorar
Xile jalapeño, una rodanxa, per decorar
Rovell d’un ou per a la salsa
Salsa Perrins, una culleradeta de postres
Mostassa a l’antiga, una culleradeta de postres
Tabasco vermell, unes gotes, al gust
Sal i pebre, al gust
Brots de farigola o romaní fresc

Com fer el tàrtar de tomàquet
Comencem pelant els tomàquets, per quedar-nos només amb la polpa.
Els piquem a rodanxes, cadascuna a tires i cada tira a quadradets. Deixem
totes les porcions de tomàquet sobre un colador, per eliminar tota l’aigua de
tomàquet i les llavors, quedant-nos amb la carn o la polpa.
Si fem servir tomàquet en conserva, ho tallem en porcions i ho assequem bé
amb paper absorbent de cuina.
Piquem les tàperes, els bitxos i les cebes tendres en petites porcions de mida
similar a les de polpa de tomàquet. Barregem amb el tomàquet procurant no
moure molt per no fer malbé les porcions.
Salpebrem al gust i ho deixem reposant mentre preparem la salsa o
amaniment.
En un bol petit o un bol, barregem el rovell d’ou amb la mostassa, la salsa
Worcestershire o Perrins i el Tabasco, batent-ho bé. Hi afegim un rajolí d’oli d’oliva i unes . Repartiu la salsa sobre la resta d’ingredients del
tàrtar de tomàquet i deixeu que s’integri durant cinc minuts.
Ajudats d’un cèrcol d’emplatar, col·loquem el tàrtar de tomàquet sobre un
plat. Adornarem la part superior al nostre gust amb algun brot verd, una
rodanxa de piparra i unes boletes o gotes d’oli.
Podem preparar petites torrades de pa cruixent, que resultaran idònies per
col·locar-hi el tàrtar. Amb una copa de vi negre, de xampany o de cava, tenim
l’èxit assegurat.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights