11.5 C
Castelldefels
viernes, abril 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Renfe restablirà dissabte el servei habitual de l’R2 Sud de Rodalies i trens regionals

Renfe restablirà dissabte

Renfe restablirà dissabte el servei habitual de l’R2 Sud de Rodalies i a les línies de regionals que passen per Gavà. Serà, per tant, un dia abans del que va anunciar la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Ho han confirmat a RAC1 fonts d’Adif.

Segons pot confirmar RAC1, Adif ha restablert les últimes hores tot el sistema que va incendiar-se la nit de l’1 de maig i aquest divendres s’acabarà de preparar el funcionament per recuperar els trens habituals de Rodalies i de les línies que van a Tarragona, Reus, Lleida i les terres de l’Ebre.

Els trens van plens a la línia del Garraf
Els trens de la línia del Garraf recuperaran la freqüència habitual RAC1

L’objectiu és poder recuperar la circulació de trens amb normalitat a partir de dissabte, però, en cas que hi hagi algun contratemps, tenir tot el cap de setmana per resoldre’l. De fet, de moment els canvis els notaran bàsicament els usuaris dels trens regionals, que tornaran a ser directes, sense parades, entre Barcelona, Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Calders

La prova de foc, i l’ampliació notòria del nombre de trens de Rodalies, serà dilluns al matí, quan el servei és el doble que en cap de setmana, i es recuperaran els trens de reforç de les hores punta i els que fan el trajecte de Castelldefels a Granollers.

Un tren de Rodalies, a l'estació de Gavà.
Un tren de Rodalies, a l’estació de Gavà. ACN

Les causes de la incidència

El servei a l’R2 Sud no funciona correctament des de fa tres setmanes per un incendi que hi va haver en un quadre de senyals de l’estació de Gavà. Les causes de les flames van provocar una picabaralla entre els responsables de Renfe, Adif i la Generalitat.

Els qui gestionen les infraestructures ferroviàries i l’operadora de trens van insistir que la principal hipòtesi és que el foc va ser provocat per la caiguda d’un llamp. El Govern, però, hi va desconfiar perquè un informe del Servei Meteorològic de Catalunya deia que no en va caure cap a la zona.

Tècnic del Meteocat: «No hi ha cap llamp el dia de l’avaria a la línia R2 Sud de Rodalies»

RAC1

Passatgers esperant sortir d'una andana a Sants coincidint amb la vaga de Renfe

La Generalitat vol fer una investigació pròpia sobre la incidència a l’R2 Sud, tal com van detallar des del Departament de Territori i Sostenibilitat després de la reunió que van mantenir amb representants d’Adif i Renfe. La reclamació per al traspàs de Rodalies a Catalunya també és una de les reivindicacions de l’executiu català.

Més de 400 incidències per llançament de pedres

Segons informa El Periódico, l’any passat Rodalies va registrar 427 incidències per llançament de pedres. En alguns casos, l’impacte va obligar a aturar el tren per arreglar l’avaria.

La línia R3 és la que registra més pedres: 88 en tot el 2022. És sobretot complicat el tram entre Balenyà, Tona, Seva i Vic o entre Torre Baró i Montcada Bifurcació. La segueixen l’R1 i l’R2 nord

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights