Crema picant de pastanaga
Com que no porta nata en la seva elaboració,
també ajudarà a mantenir la línia.
Crema picant de pastanaga
Ingredients per a 4 comensals
- 550 grams de pastanagues
- 700 grams de carbassa
- Una ceba tendra
- 100 grams de bacó
- Un Xile o un bitxo (petits)
- Herbes aromàtiques fresques
- Oli picant
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- Crema picant de pastanaga
Preparació -
Ofegar la ceba tendra. Netejar la ceba tendra, rentar-la, assecar-la i tallar-la
a la juliana.
Escalfar un fons d’oli en una olla i posar-la a foc mitjà-baix uns 20 minuts,
perquè es caramel·litzi molt bé.
Mentrestant, pelem la carbassa, retirem les llavors i tallem la polpa a daus.
Coure les pastanagues. Raspar les pastanagues, rentar-les i tallar-les a
trossos. Posar-les a una olla, cobrir-les amb aigua i coure-les 10 minuts, des
que l’aigua comenci a bullir.
Afegir-hi la carbassa i la ceba tendra. Afegir la carbassa i coure 20 minuts
més. Si veiem que s’evapora l’aigua, aboqueu-hi una mica més, prèviament
calenta. Afegiu-hi la ceba tendra escalfada i deixeu que cogui tot junt uns
altres 10 minuts. Comproveu si s’ha consumit l’aigua de la cocció; si no,
escorreu-los i reserveu-los.
Triturar les hortalisses. Col·locar les hortalisses cuites al got de la batedora i
triturar-les. - Crema picant de pastanaga
Aneu afegint, a poc a poc, l’aigua de la cocció fins a donar-li a la crema el
gruix desitjat.
Saltar el bacó. Talleu el bacó en tiretes i salteu-lo en una paella amb unes
gotes d’oli fins que quedi daurat i cruixent.
Ofegar el Xile. Salpebreu-ho, retireu-ho i deixeu que escorri sobre paper de
cuina.
Trossejar el Xile o el bitxo i, a la mateixa paella, ofegar-lo lleugerament fins
que quedi tou.
Servir la crema. Rentar les herbes aromàtiques, assecar-les i picar-les molt
menudes.
Servir la crema calenta amb el bacó cruixent, el Xile o el bitxo, unes gotetes
de l’oli picant i les herbes aromàtiques.
Recepta de Begoña Montané – Cuinera
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa