Timbal de poma verda
Ingredients base per a quatre comensals
- 2 pomes verdes (Granny Smith)
- Mitja llimona
- 200 grams de formatge de burgs
- 150 grams de formatge Roquefort
- 100 grams de ruca i/o brots tendres variats
- 60 grams de nous pelades
- Mitja magrana (uns 40 gr de grans)
- 40 grams de nabius vermells deshidratats.
Ingredients per a la vinagreta - 6 tiges de cibulet
- 2 branquetes de julivert
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 1 cullerada de mel
- Timbal de poma verda
Com fer-ho
Piqueu el cibulet. Rentar el cibulet i el julivert, i escórrer-los; separar les
fulles del julivert. Picar les dues herbes molt menudes i posar-les en un bol. - Timbal de poma verda
Elaborar la vinagreta. - Afegiu-hi l’oli, la mel i una culleradeta d’aigua i
remeneu-ho amb les varetes manuals fins que emulsionin i obtingueu una
salsa suau i homogènia. Tapar i reservar a la nevera.
Tallar les pomes. Espremeu la llimona i coleu el suc resultant per eliminar
qualsevol resta de polpa. Rentar les pomes, assecar-les i retirar-los la tija, el
cor i les llavors. Talleu-les a rodanxes fines. Regar-les amb el suc perquè no
s’enfosqueixin i reservar-les a la nevera. - Elaborar la vinagreta.
Preparar els formatges. - Escórrer el sèrum del formatge de Burgos i tallar-lo a
falques. Esmicolar el Roquefort. El formatge feta també és molt saborós i, si
ho preferim, podem fer-lo servir per fer el timbal, en lloc del de Burgos.
Extreure els grans de magrana. Renteu la ruca, o els brots tendres, i
assequeu-los. Extreure els grans de la magrana i retirar la membrana groga
que els envolta. Tallar les nous a trossets.
Muntar els timbals. Al centre de quatre plats, col·locar unes làmines de poma,
formant un cercle. Repartiu per sobre la meitat dels formatges, de la ruca o
dels brots, de les nous, dels nabius i de la magrana.
Regar-ho amb la vinagreta. Afegiu-hi una altra capa de làmines de poma i
cobriu-la amb la resta dels ingredients de l’amanida. Regar amb la vinagreta
preparada i servir. - Les nous es poden substituir per altres fruits secs com les ametlles o les
avellanes. - En lloc de nabius, pots fer servir panses.
Recepta d’Amanda Laporte (Cuinera)