18.5 C
Castelldefels
lunes, mayo 6, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock minuts abans de pactar els pressupostos amb el PSC

El Govern va renovar

El Govern va renovar el seu compromís amb el Hard Rock el 27 de febrer, el mateix dia que va tancar l’acord de pressupostos amb el PSC, segons ha avançat La Directa. De fet, ho van fer minuts abans que Pere Aragonès i Salvador Illa rubriquessin l’acord, que va acabar en paper mullat. Finalment, cap grup parlamentari més va donar suports als comptes i això va provocar l’avançament electoral del 12 de maig.

Però aquell dia, a banda dels pressupostos, es va negociar un altre document que fins ara no s’havia fet públic. Aquest acord de Govern no es va mencionar a la roda de premsa posterior ni es va facilitar als mitjans de comunicació. Només es va penjar al portal de dades obertes de la Generalitat. El document el va signar el secretari del Govern, Xavier Bernadí, a les 15.31 hores, pocs minuts abans que l’executiu anunciés un pacte per als pressupostos del 2024 amb el PSC. pressupostos?

ESTEVE GIRALT

Complex turístic de Hard Rock a Florida

Què diu l’acord de Govern?

I què deia aquell acord de Govern? En concret constava de dos punts. El primer anul·lava un acord anterior del Govern del 15 de desembre del 2020, a proposta del llavors conseller Damià Calvet, que ordenava a l’Incasòl l’adquisició dels terrenys on s’ha d’ubicar el complex per 120 milions d’euros a Criteria Caixa per, després, vendre’ls pel mateix preu a BCN IR 3 SAU, l’empresa promotora de Hard Rock.

El Govern va renovar

Ara bé, en el segon punt es mantenia l’encàrrec a l’Incasòl «per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin per tal de comprar i vendre «en unitat d’acte i pel mateix preu, per adjudicació directa, els terrenys». Això sí, a diferència del 2020, en aquesta ocasió no es fixa un preu per la parcel·la ni fixa cap termini per dur a terme l’operació immobiliària.

Cartes amb La Caixa

L’ACN també ha pogut accedir a dues cartes que es van intercanviar el desembre del 2020 l’aleshores director de l’Incasòl, Albert Civit, i Marcelino Armenter, conseller delegat de Criteria Caixa. La primera l’escriu Civit, signada el 14 de desembre -el dia abans de l’acord de Govern-, en la qual informa l’entitat financera de la sentència del TSJC i que, per tant, cal fer un nou Pla Director Urbanístic (PDU). I finalitza: «Per aquest motiu, sol·licitem que ens garantiu el compromís de venda dels terrenys» fins «la publicació definitiva de la modificació» urbanística «a l’efecte de mantenir la plena disponibilitat dels referits terrenys».

Uns dies després, el 18 de desembre, Armenter respon. En aquest cas, però, l’entitat no atén la petició de l’Incasòl i no garanteix la disponibilitat dels terrenys. «La nostra disposició -que no compromís- a vendre a l’Incasòl els terrenys ha estat incondicional i duradora», però sempre «totalment deslligada de qualsevol compromís o projecte de la Generalitat«. Armenter afegeix: «Sense haver rebut ni haver-nos ofert cap contraprestació, no és d’esperar la possibilitat de garantir-los una altra cosa que mantenir la disposició a vendre la propietat dels terrenys». És a dir, Criteria Caixa no es tanca la porta a vendre la finca a un altre possible interessat, fins i tot passant per davant de l’executiu.

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock minuts abans de pactar els pressupostos amb el PSC

RAC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights