Com fer una bona crema
Com fer una bona crema Ja coneixeu la dita: «De Joans Joseps i ases n’hi ha a totes les cases». I ara que toca celebrar Sant Josep, i a la vegada, el dia del Pare -alguns diran que això és un invent d’uns grans magatzems, i potser no els hi falta raó-, moltes llars catalanes s’animen a fer la crema de Sant Josep. I és per això que la Mireia Carbó ens proposa la seva recepta.
La cuinera de capçalera del Via lliure ha aclarit les diferències que hi ha entre la crema de Sant Josep, la crema catalana o cremada i les natilles. Perquè n’hi ha: tot depèn del midó que se li posi. També ha parlat sobre quan l’hem de fer, quina quantitat de sucre s’ha de posar per cremar-la, i amb què l’hem d’acompanyar: carquinyolis, melindros, galetes…
Com fer una bona crema
Crema de Sant Josep
1 litre de llet
200 g de sucre
8 rovells d’ou
40 g de farina de blat de moro (Maizena) o midó
1 pell de llimona
1 branca de canyella
Com fer una bona crema
ELABORACIÓ
- Barregeu els rovells amb la farina de blat de moro i un rajolí de la llet.
- Bulliu la resta de la llet amb la pell de la llimona, la branca de canyella i el sucre.
- Deixeu refredar la llet i les aromes i aboqueu-la sobre els rovells.
- Coleu-ho tot al cassó on heu bullit la llet i feu-ho coure fins a aconseguir una crema espessa i fina.
- Repartiu la crema en cassoletes de fang individuals.
- Just abans de servir-la, empolvoreu-les amb sucre i cremeu-les
Rac1 BLAI MORELL
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa