Salmó a la taronja
Ingredients per a quatre comensals
600 gr llom de salmó, sense espines
Una taronja, rentada, amb pell, tallada a rodanxes fines
Quatre branquetes de farigola de llimona
400 gr patates, pelades, tallades a dauets molt petits
Un manat de julivert fresc (aprox. 30 gr)
Un manat de créixens (aprox. 30 gr)
200 ml. brou de verdures
Una escalunya, picada
20 gr de mantega
100 ml vi blanc o xerès
Sal i pebre
Salmó a la taronja
Preparació
Posar el salmó, amb la pell cap avall, en una safata folrada amb paper
sulfurat.
Salpebrar-ho i cobrir-ho amb la taronja i la farigola.
Enfornar a 160 graus durant 25-30 minuts (depèn del gruix del salmó).
Mentrestant, prepararem les patates:
Triturar el julivert i els créixens amb 4 cullerades soperes de brou.
Sofregir les patates i l’escalunya en una paella amb la mantega.
Abocar-hi el vi i deixar-ho reduir 2-3 minuts.
Incorpora-hi la resta del brou, salpebra-ho i deixar-ho coure durant 10 minuts.
Al final de la cocció, afegir el puré de julivert i repartir-ho en bols,
acompanyant el salmó.
Intolerants a la lactosa: substituir la mantega per oli d’oliva
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa