La ‘SALSA de CALÇOTS’ A partir d’ella podem fer-la més o menys espessa, més o menys picant, més o menys dolça…
La ‘SALSA de CALÇOTS’
INGREDIENTS (per a quatre persones)
Una cabeça d’alls escalivada.
Un gra d’all cru.
100 gr. d’ametlles torrades i pelades.
30 gr. d’avellanes torrades i pelades.
4 o 5 tomàquets madurs escalivats.
80 cl. d’oli d’oliva arbequina.
Una llesca de pa sec i torrat mullat amb vinagre.
La polpa d’una nyora o dues cullerades de pebrot vermell.
Sal.
La ‘SALSA de CALÇOTS’
PREPARACIÓ (per ordre)
En un morter (o batedora) posarem primer la sal al gust.
Després picarem els alls.
Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes.
Picarem els tomàquets madurs.
Afegirem l’oli molt a poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que vegem que la salsa queda
bé per a mullar el Calçot (depenent de l’oli la podrem fer més espessa o més clara).
Finalment posarem la llesca de pa, la polpa de la nyora o el pebrot vermell. (La textura de la salsa ha de ser ben homogènia).
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias La Prensa