Ingredients per a 4 comensals
16 crancs de riu.
200 gr d’arròs.
6 espàrrecs verds.
2 porros.
1 pastanaga.
1 manat de cebes tendres.
1 tija d´api.
1 dent all.
150 gr de tomàquets.
Un pessic de safrà en pols.
1 culleradeta de pebre vermell.
5 cl d´oli d´oliva. Sal.
Pel fumet de cranc
4 crancs de riu.
Tija verda de 2 porros.
1 gra d’all.
1 pastanaga.
2 cebes tendres.
1 tija d´api.
3 branquetes de julivert.
1 fulla de llorer.
1 tomàquet.
5 cl d´oli d´oliva.
PAELLA AMB CRANCS
Com fer-la
Per preparar les hortalisses del brou, fes-les a trossos. per a la paella, tall a la
juliana els porros, la pastanaga, l’api i les cebes tendres. Peleu la tija dels
espàrrecs. Prepareu un puré amb els tomàquets.
Castreu tots els crancs de riu estirant d’un cop sec l’escata central situada
sobre la cua per retirar el fil intestinal.
Per preparar el brou, ofegueu en una olla la dent d’all partit en dos. Afegiu les
hortalisses, el julivert i el llorer. Afegiu 4 crancs de riu i ofegueu-ho tot.
Piqueu els crancs amb l’ajuda d’un mall. Cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho
coure durant 30 minuts.