17.6 C
Castelldefels
lunes, mayo 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

El risc de la xafogor nocturna: «El cos és incapaç de recuperar-se de la calor permanent»

El risc de la xafogor

El risc de la xafogor. Catalunya, i també la resta d’Europa, estan assolint temperatures cada cop més elevades. Fins al punt que les màximes extremes dels darrers dies -sobretot d’aquest dimarts- han fet créixer la preocupació entre els experts per les conseqüències que poden tenir en la salut.

Actualment, l’hemisferi nord pateix sis vegades més onades de calor que als anys vuitanta, i en llocs on se superen els 45 graus de dia, les temperatures poden romandre a 40 graus durant la nit, fet que és més perillós per a la salut humana que la temperatura diürna.

«Les temperatures nocturnes són particularment perilloses per a la salut humana perquè el cos és incapaç de recuperar-se de la calor permanent, cosa que porta a un augment d’atacs de cor i a morts«, segons ha indicat l’expert en calor extrema de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), John Nairn.

Segons els investigadors, les onades de calor es troben entre les amenaces climàtiques més fatals.

Es preveu que les temperatures augmentin encara més en els propers dies a Roma.(Reuters)

El risc de la xafogor

Les temperatures extremes posen a prova Europa

El problema principal és, sobretot, que la majoria d’habitants del continent europeu no estan acostumats a aquestes temperatures tan elevades, un fet que agreuja els riscos sobre la salut.

L’estiu passat van morir 61.672 persones a causa de l’onada de calor a Europa, segons un estudi liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i publicat recentment a la revista Nature Medicine.

D’altra banda, els científics tenen la certesa que el fenomen del Niño amplificarà la freqüència i intensitat dels episodis de calor extrema.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,800SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights