17.7 C
Castelldefels
viernes, abril 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Commemoració del Dia Internacional de les Dones

Commemoració del Dia Internacional 

Commemoració del Dia Internacional. Les Jornades de les Dones de Castelldefels arriben enguany a la seva edició número 39sota el lema “8-M”. El gruix de les activitats té lloc durant tot el mes de març, entre els dies 1 i 31, com sempre al voltant del 8 de març (Dia Internacional de les Dones).

El programa és molt divers i inclou tallers, exposicions, taules rodones, presentacions de llibres, la concentració i lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones (8 de març) o l’esdeveniment experiencial “Dona, estima’t fort” (7 de març), entre moltes altres.

A més, la ciutadania de Castelldefels pot decorar el seu balcó amb un domàs “Castelldefels, ciutat feminista”, que es pot recollir a l’Espai Montserrat Roig (Centre Cívic Canyars, c/Església, 117) de dilluns a divendres de 9 a 19h.

Entre el 6 i el 12 de març, la façana de l’Ajuntament i del Castell s’il·luminen per reivindicar els drets de les dones.

Commemoració del Dia Internacional

El programa d’activitats, per ordre cronològic, és el següent:

Dimecres 1 de març, la Sala Pepa Colomer de l’Espai Montserrat Roig va acollir el taller d’alimentació i salut femenina en la menopausa. A càrrec d’Ana Canales i Elena Aguilar, referents de dietètica i nutrició del CAP El Castell i Can Bou. ¡

La següent cita del calendari va ser el passat dilluns 6 de març. Al mateix espai, es va fer un taller d’escriptura terapèutica. A càrrec d’Esther Margarit, referent de benestar emocional comunitari del CAP Can Bou.

El passat dimarts 7 de març, la Sala mirador del Castell va ser l’escenari de l’esdeveniment experiencial “Dona, estima’t fort”. Proposava un viatge de connexió interior revelador amb Ruth Jiménez i Verónica Soto. Es tractava d’un espai grupal on les dones poden créixer i connectar amb la seva autoestima, una experiència per reflexionar i empoderar-se en un món que necessita a totes amb eines de gestió emocional, amb força interior, etc.

Commemoració del Dia Internacional

També el 7 de març obria les seves portes l’exposició “En escena – Mirades sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual”. Es pot visitar a l’Espai Montserrat Roig, de dilluns a divendres de 9 a 20h. Tanca les seves portes el 17 de març.

Aquest migdia, dimecres 8 de març, la Plaça de l’Església ha esdevingut l’epicentre de la Commemoració del Dia Internacional de les Dones. S’ha fet la concentració davant de l’Ajuntament i la posterior lectura del manifest, que ha anat a càrrec de delegades i delegats de quart d’ESO del Col·legi Frangoal. A més, l’acte ha comptat amb les actuacions de l’Escola Municipal de Dansa i de Paranoia Teatre, i la participació del Grup de Dones Artesanes de Vista Alegre i del Centre Cívic. Han participat regidores i regidors del consistori, tant de l’equip de govern com de l’oposició, amb l’Alcaldessa Maria Miranda (PSC) i la Regidora d’Igualtat, Lourdes Armengol (ERC).

El mateix dia, a les 17h, la psicòloga Mar Montenegros condueix la taula rodona “La soledat i els procesos de dolor: com gestionar les emocions durant l’etapa de vellesa”. Al Centre Cívic Vista Alegre. Cal inscripció prèvia.

Dijous 9 de març (19h), l’Espai Can Llopart del Centre Cívic Vista Alegre acull l’activitat “Teixits africans i dones”. Es tracta d’una desfilada de vestits de dones creats amb teles africanes. Organitzada per Ar(t)con Espai de Creació i Malaika Solidària.

Divendres 10 de març (18h), l’Espai Montserrat Roig acull la presentació del llibre “Dones i mares invisibles”. Es tracta d’un recull dels testimonis d’un grup de dones que han transitat pel món de la diversitat funcional, de forma directa i en primera persona, el fet de ser mares. Amb els testimonis d’aquest col·lectiu es vol donar un major coneixement a la societat, visualitzant la seva importància i el reconeixement que mereixen.

Diumenge 12 de març, la Plaça de l’Església (a partir de les 11.30h) acull una jornada d’activitats que inclourà espectacle de l’Escola Municipal de Dansa, exhibicions de patinatge, la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones i carpes informatives de les entitats del Consell de les Dones de Castelldefels.

Dimarts 14 de març (en horari escolar i prèvia petició) es farà el taller de teatre “Dona Igual”, a càrrec de Teatracció. Es posa l’accent en la sensibilització sobre la Igualtat d’oportunitats en la perspectiva de gènere, enfocada a la inserció professional dels joves. Al final de la representació, es farà un debat.

També el 14 de març, a les 18.30h, la seu del Grup de Dones de Castelldefels (Rambla Blas Infante, 15) acull la xerrada “La bretxa de gènere a les pensions de les dones i la viudetat”, a càrrec de Núria Milà, advocada especialista en violències masclistes i gènere; i Conxita Rivera, portaveu de la Marea Pensionista. Es tracta d’un acte organitzat per l’Associació Ciutadana d’Homes per la Igualtat i contra la violència de gènere i el Grup de Dones.

Commemoració del Dia Internacional

Els tallers al carrer del Grup de Dones tornen a la seva tradicional cita el dimecres 15 de març (de 10.30 a 13h) a la seu de l’entitat. Es tracta d’una exposició i demostració dels tallers que es realitzen al grup (patchwork, disseny i moda, restauració de mobles, entapissat, brodat de lagartera, etc)

A partir de les 18.30h, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado acull la presentació del llibre “Ravals” amb una conversa entre la seva autora, Montserrat Morera Escarré, i Amparo Tomé.

Divendres 17 de març, de 17 a 18h, la seu del Grup de Dones acull “Eines per gestionar l’enuig i la ràbia”, a càrrec de la psicòloga Camila Hornos. Dins de les Tertúlies amb veus de dones. Cal inscripció prèvia.

El programa d’activitats es tanca el 31 de març. De 18.30 a 19.30h es presentarà el llibre “Memòries de Dones. Castelldefels, 1930-1969”. A càrrec de Mònica Pérez i Carlos Ordás. Es tracta d’un treball d’aproximació històrica des del 1930 al 1969 pels relats invisibilitzats de les dones de la ciutat. 

Poden escoltar l’entrevista realitzada a Ràdio Castelldefels (98.0FM i radiocastelldefels.org) a la tècnica de Polítiques d’Igualtat Anna Dolors Rodríguez:

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights