Ingredients
• Un costellam
• Sal
• Pebre mòlt
Per la salsa barbacoa
• 8 cullerades salsa barbacoa
• 3 cullerades sucre moreno
• 2 cullerades mel
• 5 cullerades quètxup
• Una cullerada mostassa
• Una mica de pebre vermell
• Coca cola
Preparació
• Salsa barbacoa: Barregem tots els ingredients i reservem. Podem rectificar al nostre gust cada un d’ells.
• El costellam. Retirar el tel blanc que té el costellam per la part de darrere. Comencem posant en una olla el costellam cobert d’aigua amb sal. Ho deixarem coure a l’olla uns 10 minuts a partir que pugin les dues ratlletes de la vàlvula.
• Traiem de l’olla el costellam i el col·loquem sobre una safata de forn coberta amb paper d’alumini. Afegim una mica de brou de la cocció de les costelles a la base de la font. Salpebrem el costellam i ho posem al forn preescalfat a 250 graus uns 10 minuts.
• Ho traiem, donem la volta al costellam i el pinzellem generosament amb la salsa barbacoa. Li podem afegir a la font una mica més de Coca Cola perquè no s’assequi la carn. Transcorregut el temps ho traiem, li donem la volta al costellam i pinzellem amb la salsa. Aquesta operació la repetirem fins a 4 vegades…
• En total ho tindrem al forn una hora aproximadament.
La penúltima vegada que li donem la volta, pujarem una alçada la safata al forn perquè es dauri més.
• Traiem i servim acompanyades d’amanida o patates fregides.
Recepta i foto: Willy Viajera