En aquest cas es tracta de filet fresc de bacallà, no per dessalar ja que aquesta recepta demana més aquesta presentació, ja que la salsa ja té molt sabor i exigeix un peix suau, sent el bacallà salat massa fort per a aquest plat. Podem fregir com s’explica o bé cuinar-directament uns minuts a la salsa, amb el que ja s’estalvien unes quantes calories, això ja queda a opció de cadascú.
Ingredients
• Quatre lloms de bacallà fresc
• 750 gr de musclos
• Mig quilo de llagostins
• Una dent d’all
• Una ceba
• Un parell de pastanagues
• Un parell de tomàquets
• Un parell de porros
• Una culleradeta de pebre vermell dolç
• Un rajolí de brandi
• Oli d’oliva verge extra
• Sal i pebre a gust
• Julivert per decorar
Com fer-ho
Comencem coent els musclos fins que s’obrin. Reservem l’aigua de la cocció per afegir-la després a la salsa. Rentem i llevem el cap dels llagostins.
Piquem les verdures a trossos menuts.
En una olla escalfem un rajolí d’oli i hi tirem la ceba, els porros, l’all, les pastanagues, el julivert i la sal.
Un cop les verdures toves, afegim els tomàquets i ho sofregim fins que estiguin fets.
Després afegim a foc fort els caps dels llagostins i els hi donem unes voltes fins que es posin vermelles.
Hi tirem la mitja culleradeta de pebre vermell, afegim el brandi, el coem uns tres minuts, després afegim una mica de l’aigua de coure els musclos i ho deixem cuinar durant uns deu minuts més.
Quan la salsa ja estigui feta triturem amb una batedora, passapuré o robot i ho colem amb un xinès, retornant-ho a l’olla. Afegim els musclos sense les closques.
En una paella fregim els trossos de bacallà i els afegim a la salsa perquè no es refredin.
Retirem l’oli i saltegem les cues de llagostins amb una mica de sal.
Emplatem el peix a sobre d’un llit de salsa amb musclos i decorem amb les cues de llagostins.
Recepta i foto: tatin blog