11 C
Castelldefels
miércoles, diciembre 1, 2021
spot_imgspot_imgspot_img
0,00 €

No hay productos en el carrito.

Carn entreviada a la xilena amb puré

Ingredients
1300 gr de carn de vedella
Tres talls de bacó
Una ceba gran
Tres pastanagues
Un tomàquet
Tres grans d’all
Mig pebrot
300 ml de brou de carn
300 ml de vi blanc sec
Un full de llorer
50 ml d’oli
Pebre, sal i orenga
Quatre patates
150 gr de nata
50 gr de mantega
Preparació
• Peleu les pastanagues i tallar-ne una a tires fines, pelar els alls i retirar-los
el germen, tallar-ne un d’ells a trossos.
• Metjar la carn introduint la pastanaga, l’all trossejat i les tires de bacó dins
d’ella, si és possible utilitza un metjador, en cas que no ho tinguis, fes talls
amb el ganivet i introdueix-ho acuradament.
• Si vols fer carn a l’olla pots saltat l’etapa anterior, com un llom alt per
exemple. En una olla exprés (olla a pressió) buida-hi l’oli i espera fins que
estigui ben calent, segella en ell la carn per tots els costats i reserva-la.
• Tallar la ceba en ploma, la pastanaga a rodanxes, el pebrot a tires i fregir
junt amb els alls restants a la cassola a foc viu durant 3 minuts, desglaçar
amb el vi, remoure-ho i esperar que el vi s’evapori uns minuts, afegir-hi el
brou de carn, la fulla de llorer, l’orenga, salpebrar i finalment afegir la carn
reservada, cuinar-ho uns 25 minuts, destapar i girar la carn, tapar novament,
cuinar-ho uns 35 minuts més i s’apaga el foc.
• Retirar la carn i passar les verdures per un xinès o un colador, no les
triturarem amb la turmix ja que això emulsionaria i aclariria el seu color. Si la
salsa no està prou reduïda podem afegir-hi una culleradeta de Maizena diluïda
en mig gotet d’aigua i cuinar-ho breument. Tallar la carn a rodanxes d’un cm.
de gruix i diposita-uns minuts dins de la salsa a foc suau.
• Per a un puré cremós, pelar les patates i introduir-les en un recipient apte
per al microones, afegirem tres cullerades d’aigua, cobrir amb un film plàstic
foradat per sobre i programar el temps necessari segons el pes, si no ho tenim
clar cada dos minuts introduir un ganivet i comprovar si les traspassa
fàcilment.

• Amb la batedora elèctrica molem les patates, afegim la mantega i la nata
calenta, emulsionar uns minuts, servir uns flocs de puré, un o dos trossos de
carn i napar per sobre prudentment amb la salsa.
• Les aromes i sabors concentrats en l’exquisida salsa li aporten el caràcter
que la carn potser perd al guanyar en tendresa quan és cuinada per tant de
temps, tot això amalgamat per un exquisit i dolç puré de patates, que també
podem servir en la seva versió picant.

Recepta i foto: Milena – Déjame cocinarte

Related Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,039SeguidoresSeguir
18,800suscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles