17.3 C
Castelldefels
domingo, mayo 5, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Alícia Moriana, la comissària dels Mossos que aspira a ser major: «Tots els talents són benvinguts»

Alícia Moriana

Alícia Moriana. Divendres passat va sortir a la llum que al comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, li havia sortit competència per ocupar la plaça de major. L’altra persona que aspira al càrrec és la cap de la Regió Policial Central Alícia Moriana.

Un cop es resolgui el concurs, convocat al març, poc abans de la convocatòria de les eleccions catalanes del 12 de maig, la policia catalana passarà a tenir dos càrrecs en el rang de major, i és que Josep Lluís Trapero l’ostenta des d’abril del 2017 malgrat que ja no exerceix responsabilitats en la cúpula de la policia catalana.

josep maria estela eduard sallent mossos compareixença parlament
El comissari dels mossos Eduard Sallent, al centre, en una imatge d’arxiu  ACN

El No ho sé d’Anna Vallhonesta ha parlat amb ella per conèixer de primera mà qui és Moriana, què l’ha portat a presentar-s’hi i per què li agradaria ser la nova màxima responsable del cos.

Alícia Moriana, sobre la feminització dels Mossos

D’entrada, Moriana ha defensat apostar pel talent femení i masculí a la direcció dels Mossos, perquè «sumen i tots són benvinguts», i ha valorat positivament que hi hagi la possibilitat que una dona pugui ocupar aquest rang. 

Alícia Moriana

Tot i això, ha volgut deixar clar que no es presenta a la plaça pel simple fet de ser una dona, sinó perquè creu que compleix amb els requisits: «Evidentment, soc dona, però no m’he presentat perquè sigui dona. Més enllà del meu gènere, estic convençuda que tinc l’experiència, el bagatge, la capacitat i les competències per ocupar aquest lloc de treball».

Més enllà del meu gènere, estic convençuda que tinc l’experiència, el bagatge, la capacitat i les competències per ocupar aquest lloc de treball

Alícia Morianacomissària dels Mossos i aspirant a major del cos

Sense comunicar-ho a l’actual comissari en cap els Mossos, Eduard Sallent

Moriana és una de les primeres dones comissàries, des del 2017, però fa 28 anys que forma part del cos de Mossos d’Esquadra. Ara competirà pel càrrec de major amb Eduard Sallent, a qui tothom donava per nomenat.

Alícia Moriana

La comissària ho va decidir pràcticament a última hora. «Des del moment que sé que existeix aquesta opció, ho valoro, ho parlo a casa i hi ha gent que em truca i m’anima. I finalment, decideixo que vull participar d’aquesta convocatòria», ha explicat al programa.

alicia moriana comissaria mossos aspirant major
La comissària dels Mossos Alícia Moriana, en una imatge d’arxiu  Canal Taronja

Però no va veure necessari comunicar-li la decisió a Sallent perquè «no és un requisit». «És una convocatòria que es fa pública i a la qual la vintena de comissaris que formem part del cos complíem els requisits. No hi ha una comunicació prèvia perquè no existeix una necessitat», ha afegit.

No hi ha una comunicació prèvia al comissari en cap Eduard Sallent perquè no existeix una necessitat

Alícia Morianacomissària dels Mossos i aspirant a major del cos

Alícia Moriana

I ha tingut bones paraules per a Trapero, que ocupa aquest rang vitalici des de 2017. «Hi he treballat i el conec, la meva relació amb ell sempre ha estat absolutament professional i ens hem relacionat en l’àmbit de la feina». Això sí, no s’ha volgut mullar sobre la coexistència entre tots dos majors.

El procés per la nova plaça, segons Interior, no té un calendari tancat i el nou major es podria nomenar fins i tot abans de les eleccions

Alícia Moriana, la comissària dels Mossos que aspira a ser major: "Tots els talents són benvinguts"

LAIA VILA PRADAS RAC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights