14 C
Castelldefels
lunes, abril 29, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Maria Nicolau: «No em podia morir sense explicar tot això»

Maria Nicolau

Maria Nicolau. Què passava als anys noranta a les cuines? Què menjava la gent que no podia anar al Bulli? D’aquestes qüestions i de moltes més, en parla la cuinera Maria Nicolau al seu nou llibre, Cremo!. Un assaig i un receptari on es barregen vivències, personatges estrambòtics i reflexions de Nicolau, amb algunes propostes de receptes. La cuinera ha passat pel Versió RAC1 per presentar aquest nou llibre, després de l’èxit de Cuina o barbàrie

El nom del llibre, Cremo!, és un crit propi de la cuina. Nicolau ha explicat que «és una qüestió de seguretat, com un codi de circulació a dins de les cuines professionals. Ho incorpores, i hi ha vegades que vas pel carrer dient: ‘Cremo, cremo’!».

Necessitava fer aquest llibre perquè fa molts anys que penso ‘Hòstia, Maria, si et posessin una GoPro al cap, ningú s’ho creuria, el món al·lucinaria!'», confessa. I afegeix: «Molts cops he tingut la sensació que no em podia morir sense explicar tot això. És una altra versió d’uns fets que tots coneixíem des d’un altre prisma». 

Algunes de les experiències de Nicolau

Maria Nicolau tant ha cuinat una crema catalana per al rei emèrit Joan Carles I, com ha preparat plats combinats en un bar extremeny. Precisament, la cuinera s’ha mogut per restaurants molt diversos i, és per això, que mostra la seva crítica amb l’star-system.

«Ara els cuiners volen prosperar, arribar a dalt de tot. A dalt a vegades no és a dalt, pot ser en una altra direcció. No ens prenem el temps ni l’espai per millorar i volem l’estrella Michelin al cap d’un any de l’obertura d’un restaurant. A mi m’agradaria que ens calméssim tots una micona«, reconeix. 

La proposta de Maria Nicolau per girar una truita quan les forces no t’acompanyen

Maria Nicolau també ha aprofitat l’ocasió per donar alguns consells. Com per exemple, com girar una truita quan no tens prou força al canell.

‘Versió RAC1’

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights