18.6 C
Castelldefels
martes, mayo 14, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Catalunya arriba al pic de la segona gran calorada de l’estiu, que podria batre rècords

Catalunya arriba

Catalunya arriba aquest dimarts el pic de la segona gran calorada de l’estiu, amb temperatures que podrien tocar els 44 ºC en algunes comarques, arribant fins i tot a superar el rècord de temperatura més alta mai registrada al país.

Protecció Civil ha activat l’alerta del PROCICAT per calor molt intensa a partir del migdia gairebé arreu del país i especialment a les comarques de Lleida i la Garrotxa. Els termòmetres s’enfilaran fins a temperatures extremes sobretot a partir de migdia.

L’episodi ja s’ha fet notar la nit passada, que ha estat tòrrida, com també ho serà la de dimarts a dimecres, amb mínimes superiors als 25ºC a bona part del litoral, on les màximes quedaran temperades, amb el pronòstic que els termòmetres vagin normalitzant-se a partir d’aquest dimecres.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones grans, amb alguna discapacitat, amb malalties cròniques o que treballin a l’aire lliure.

Alguns dels consells bàsics davant d’episodis com aquest són hidratar-se sovint, evitar sortir el carrer a les hores de més calor, no sortir a fer esport, posar-se gorra o fins i tot anar-se’n a indrets públics (com un centre comercial o una biblioteca) amb aire condicionat, a més de vetllar per la gent gran i els animals de companyia.

La metgessa de l’Hospital Clínic Elisenda Gómez ha remarcat que, davant d’una sensació de malestar per calor, cal actuar i prevenir que vagi a més, especialment en el cas de la gent gran. 

Aquest episodi arriba just quan l’ONU ha certificat que la setmana passada va ser la més calorosa registrada mai al món, des que es mesuren les temperatures.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights