14 C
Castelldefels
lunes, abril 29, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Descobertes tombes de l’època romana en les obres de la Via Laietana de Barcelona

Descobertes tombes de l’època romana

Descobertes tombes de l’època romana. Les obres que s’estan fent a la Via Laietana de Barcelona han tret a la llum més restes arqueològiques de diversos períodes històrics de la ciutat. Ara s’han trobat cinc tombes d’època romana, que poden datar entre els segles IV i V, i dues tombes dels segles VI o VII, aproximadament.

Aquestes noves sepultures se sumen a dues més que es van trobar el febrer passat a l’altra banda del carrer. També van aparèixer estructures relacionades amb els fonaments i algun espai soterrani de l’antic convent de Santa Maria de Jonqueres, a l’inici de les obres de la Via Laietana, a la part alta.

La intervenció arqueològica on s’han trobat les restes òssies de 7 sepultures (ACN / Pere Francesch)

Zona de sepultures

Les dues tombes que s’han trobat ara en un petit espai de la plaça Antoni Maura tenen restes òssies ben conservades, que correspondrien als segles VI o VII.

L’arqueòleg Joan Garriga, director de la intervenció, ha explicat que la troballa d’enterraments en aquesta zona era previsible, perquè ja es van trobar molts durant l’obertura de la Via Laietana i de la construcció del metro. A més, aquí hi havia documentada una casa important.

«Just on som ara, hi havia un edifici funerari, on i havia enterrat un personatge important de l’època. Es va fer un edifici per enterrar aquesta persona rellevant i la resta de la població es vol enterrar al costat d’aquests personatges que són les tombes que estem excavant ara i que eren a l’exterior de l’edifici, no a l’interior.»

Al segle I hi havia una gran domus romana, diu Garriga, que es coneix des de l’any 1954, quan es van construir els edificis que formen la plaça. Se sap que les restes de la domus hi són, però es desconeix l’estat de conservació. També se sap que durant les obres del metro es van trobar moltes sepultures, però en aquest cas no es va documentar res.

Descobertes tombes de l’època romana

Els dos esquelets complets s’han trobat molt a prop l’un de l’altre, en una zona d’enterraments (CCMA)

Garriga ha explicat que en època romana i principi del cristianisme, els enterraments es feien fora de la ciutat, com és el cas d’aquest terreny que era fora muralles.

Les tombes més antigues, construïdes en el període romà, s’han trobat amb les restes fragmentades i malmeses per la superposició de diferents construccions al llarg dels segles. 

A les sepultures romanes les restes han quedat trossejades per la construcció de murs posteriors (CCMA)

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights