11.5 C
Castelldefels
viernes, abril 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Mor l’actriu Gina Lollobrigida, musa del cinema italià i icona de la bellesa mediterrània

Mor l’actriu Gina Lollobrigida

Mor l’actriu Gina Lollobrigida. Ha mort una de les muses del cinema italià, Gina Lollobrigida, als 95 anys, segons han informat diferents mitjans italians i ha confirmat el Ministeri de Cultura italià. 

L’actriu havia ingressat recentment en una clínica de Roma, després d’haver-se trencat el fèmur al setembre.
 

Una gran actriu del cinema italià

Lollobrigida serà recordada per films com «Pa, amor i fantasia» i «Pa, amor i gelosia», títols d’una trilogia compartida amb Vittorio de Sica que va acabar la seva gran rival, Sofia Loren

Va aparèixer com una Venus a «La dona més bonica del món», un títol que deia moltes coses d’aquesta italiana convertida en icona de la bellesa mediterrània.

Mor l’actriu Gina Lollobrigida

La Lollo va ser una «magioratta», un terme per definir a Itàlia les grans actrius. 

Nascuda el 4 de juliol del 1927 a Subiaco, va arribar a Roma per estudiar Belles Arts, però va acabar fent de model i participant en concursos de bellesa, fins a arribar als estudis de Cinecittà. També es va dedicar a l‘escultura o la fotografia.

Va començar el 1946 amb «Aquila neta», de Riccardo Freda, i va treballar amb directors reconeguts, com Pietro Germi, Mario Monicelli, Vittorio De Sica o Mario Soldati. 

La Lollo, estrella també a Hollywood 

Als anys 50 va arribar a Hollywood de la mà del productor i multimilionari Howard Hughes, que, com ella mateixa explicava, la perseguia insistentment.

Queden per a la història cintes com «La burla del diablo«, amb Humphrey Bogart, «Trapezi», amb Tony Curtis i Burt Lancaster, o «Salomó i la reina de Saba«, coprotagonitzada amb Yul Brynner.

«Quan arriba setembre», dirigida per Robert Mulligan, li va valdre el Globus d’Or, i el seu nom es pot veure en una de les estrelles del Passeig de la Fama de Los Angeles.

De naturalesa curiosa, va cultivar diferents facetes artístiques a banda de la interpretació, com l’escultura o la fotografia.

Recentment, també va participar en la políticaaspirant a senadora amb la llista Itàlia Sobirana i Popular a les eleccions generals del 25 de setembre, amb un partit acabat de néixer. 

A les eleccions al Parlament Europeu del 1999 ja va formar part de la llista del Partit Democràtic, liderat per Romano Prodi.

La 'Lollo', en una fotografia del 1960
La Lollo, en una fotografia del 1960, ha estat una de les grans dives d’Itàlia(Flickr/Tom Simposon)

Vida intensa i matrimoni amb un català

El divorci amb el metge eslovè Milko Skofic, pare del seu únic fill, ja va despertar molt interès mediàtic.

A Catalunya encara se’n va parlar més pel casament, l’any 2010, amb el català Javier Rigau, 34 anys més jove que ella. L’actriu va afirmar després que s’havia casat mitjançant enganys i, després d’un procés judicial en què Rigau va ser absolt, va aconseguir la nul·litat matrimonial per part del Vaticà. 

Gina Lollobrigida al passeig de fama Los Angeles, l'any 2018
Gina Lollobrigida al passeig de la Fama de Los Angeles, l’any 2018 (Reuters/Mario Anzuoni)

La Lollo ha tingut una llarga vida plena d’amor, de desamor i de plets, que va començar a Subiaco, un poble del Lazio a prop de Roma.

Els últims anys els ha passat en un xalet de l’Apia Antica de Roma, acompanyada d’assistents com el jove Andrea Piazzola, de 35 anys, acusat d’espoliar l’immens patrimoni de l’artista. Familiars de Lollobrigida el van portar als tribunals i van obtenir la protecció judicial dels béns de l’actriu. 

Amb una carrera de més de 60 pel·lícules, a banda de teatre i sèries de televisió, entre les quals «Falcon Crest», aquest 16 de gener el món diu «ciao» a una de les grans dives d’Itàlia.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights