Espàrrecs blancs al vapor
Ingredients
Mitja dotzena d’espàrrecs blancs frescos
Un iogurt natural, no ensucrat
Una llimona
Un didal d’oli d’oliva verge extra
Anet sec o fresc
Pebre negre mòlt
Sal
Com fer-ho
Espàrrecs blancs al vapor
Encara que avui dia els espàrrecs blancs frescos solen vendre’s força nets, amb un pela – verdures o un bon ganivet, pelarem la capa externa de cada espàrrec traient tires fines des de just a sota de les puntes.
Els rentem amb aigua freda i assequem bé.
Pressionar l’extrem inferior i doblegar-lo amb suavitat, el mateix espàrrec es trencarà per la part més dura i llenyosa que cal tallar.
Posar aigua a escalfar a una olla on puguem col·locar un accessori adequat per al vapor.
Disposar els espàrrecs a la cistella, col·locar-la sobre l’aigua calenta sense tocar-la i tapar.
Coure durant uns 10-20 minuts, revisant els espàrrecs a meitat del temps.
La cocció completa dels Espàrrecs blancs al vapor dependrà del gruix i del nostre gust, però en qualsevol cas convé no passar-s’hi i deixar-lo lleugerament al dent.
Retirar de la calor i deixar-ho temperar.
Escorrem el líquid del iogurt per deixar-lo més espès i barrejar amb un rajolí d’oli d’oliva, anet, unes gotes de suc de llimona i la seva ratlladura fina.
Salpebrar i tastar-ho per ajustar els ingredients al nostre gust.
Servim els espàrrecs tebis amb una mica més d’oli, un pessic de sal i ratlladura de llimona i anet, sense passar-nos.
També es poden guardar a la nevera per prendre freds.
Recepta i foto: Liliana Fuchs

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Mes receptes La Prensa
