12.8 C
Castelldefels
viernes, abril 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Salmó al forn a la papillota

Una forma de cuinar el peix en els seus propis vapors, aconseguint una textura molt suau i un intens sabor.

En la papillota cuinarem alhora la verdura de la guarnició, donant sortida al que tingueu a la nevera. Li va molt bé el pebrot, la ceba i la pastanaga, però podeu fer servir també carbassons, albergínia o el que més us vingui de gust.

Podeu preparar aquesta recepta fent paquets o papillotes amb paper sulfurat o paper d’enfornar o utilitzant els còmodes estoigs per vapor o papillotes de silicona que resulten molt pràctics ja que es poden utilitzar tant al forn convencional com al forn microones.

Ingredients per a dues persones

• 100 gr de ceba

• Un pebrot verd italià

• Dues pastanagues

• 20 gr de salmó fresc

• Pebre negre mòlt al gust

• Sal

Com fer-ho

El primer és anar tallant totes les verdures que utilitzarem. L’ideal és tallar-les totes en bastons o tires de mida similar. El tall en juliana ens val per pebrots, pastanagues o ceba, i per a gairebé totes les hortalisses que puguem utilitzar.

Si tenim un estoig de silicona, posem les verdures tallades en el fons. Afegim un pessic de sal, un rajolí de vi blanc, un rajolí d’oli d’oliva i un rajolí d’aigua. Si no tenim estoig, ho hem de fer nosaltres amb paper de forn. Tallem una peça d’aproximadament 60×30 cm i la dobleguem per la meitat. Posem sobre una banda la verdura i la assaonem.

Després col·loquem el salmó tallat en trossos d’uns 50 o 60 grams sobre la verdura, procedint a tancar l’estoig de silicona o a tancar l’estoig de paper de forn mitjançant uns plecs que assegurin que vagi a quedar més o menys hermètic.

Si ho cuinem al forn microones seran necessaris uns 4 minuts a potència màxima. Si fem servir el forn convencional, ha d’estar pre escalfat a 200 º C i llavors serà necessari tenir la papillota al forn durant 15 minuts aproximadament. Anirem amb compte a l’obrir el paquet doncs els vapors poden produir cremades.

El millor d’aquesta recepta és que al cuinar fem, a la vegada, tant l’ingredient principal com la pròpia guarnició. Per això, per acompanyar-ho n’hi haurà prou amb una amanida o una mica d’arròs blanc, sent suficient per un dinar o sopar saludable.

Un vi blanc, o un rosat ben fred, li va estupendament.

Recepta i foto: PAKUS (Directo al Paladar)

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights