17.3 C
Castelldefels
viernes, abril 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

No els llencis: aquests 10 aliments no caduquen

10 aliments no caduquen

10 aliments no caduquen. A totes les cases sempre hi ha aquell producte que anem arraconant al rebost perquè no el consumim habitualment. I es va quedant allà durant setmanes… mesos… o fins i tot anys! Fes la prova i busca als armaris: segur que hi trobes alguna sorpresa.

Aquell ingredient que vas comprar per fer una prova, aquell altre que et van recomanar que anava tan bé per a aquella necessitat que tenies… Doncs bé, si es troba en aquesta llista pots tenir la tranquil·litat que no s’han fet malbé.

Els armaris de les conserves són una capsa de sorpreses. // RAC1
Els armaris de les conserves són una capsa de sorpreses. // RAC1

MÉS – Els 10 aliments que es poden menjar ‘caducats’, segons l’OCU

A continuació t’oferim un seguit d’aliments que no caduquen mai o es conserven molts anys.

1. Sal i sucre

Tant la sal com el sucre poden passar-se anys al rebost i romandre inalterats mentre els tinguem allunyats de la humitat, ja que els bacteris no hi proliferen. Es calcula que la sal pot durar molts anys. I el sucre també, sempre que els mantinguem ben preservats hermèticament. Segons el portal Eat by date, el sucre blanc granulat o en terrossos dura indefinidament, mentre que el sucre morè és millor si es consumeix abans de dos anys.

El sucre no porta ni data de caducitat. // RAC1
El sucre no porta ni data de caducitat. // RAC1

De fet, als paquets de sucre blanc, no cal que busquis la data de caducitat ni de consum preferent, perquè no la trobaràs.

2. Vinagre

El vinagre es fa servir per conservar altres aliments, precisament perquè tampoc caduca. És un dels aliments més àcids que podem trobar. En un medi tan fort i hostil com el vinagre, els bacteris tampoc hi poden proliferar, pots fer servir tranquil·lament el vinagre oblidat a la part del darrere del rebost, que no passarà res.

El vinagre tampoc caduca. // Freepik - mdjaff
El vinagre tampoc caduca. // Freepik – mdjaff

I si no te’n refies, sempre el pots fer servir per als mil i un remeis i trucs casolans que fan servir vinagre per resoldre problemes de la llar.

3. Mel

La mel no caduca mai. Si hi veus una data de caducitat al pot és perquè les normes sanitàries obliguen l’envasador a posar-la. S’han arribat a trobar pots de mel de l’Antic Egipte, que tenien milers d’anys d’antiguitat.

La mel no caduca. // CC0
La mel no caduca. // CC0

La mel és pràcticament tot sucre, amb alguns minerals. Té tanta concentració de fructosa i glucosa que manté allunyats els microorganismes de manera natural.

4. Arròs blanc

L’arròs blanc –rodó o llarg–, el salvatge i el basmati no es fa malbé fins passats quatre o cinc anys de la data de consum preferent. No pateixis per aquell paquet d’arròs de reserva que tens des de fa anys, encara el pots fer servir. Si no l’has consumit en anys, el més probable és que algun dia te la trobis amb petites larves d’arna de l’arròs.

L'arròs blanc es pot menjar perfectament anys després de la data de consum preferent. // RAC1
L’arròs blanc es pot menjar perfectament anys després de la data de consum preferent. // RAC1

L’arròs integral, en canvi, és millor si es consumeix en el termini d’un any.

5. Llegums secs

Si participes en un concurs i guanyes el teu propi pes en cigrons, no cal que te’ls mengis immediatament. Els llegums secs com els cigrons, les mongetes o les llenties es poden emmagatzemar indefinidament sense que perdin nutrients.

Els llegums, ben preservats de la humitat, tampoc caduquen. // Freepik - topntp26
Els llegums, ben preservats de la humitat, tampoc caduquen. // Freepik – topntp26

Probablement amb els anys perdran humitat, però això només significarà que els hauràs de posar en remull durant més hores abans de cuinar-los.

6. Pasta

La pasta seca no caduca. No té aigua i es compon bàsicament de carbohidrats. Potser amb el temps anirà perdent gust, textura o altres propietats, però si la mantens allunyada de la humitat no té per què espatllar-se microbiològicament.

La pasta seca es pot fer servir anys després de la data de consum preferent. // CC0
La pasta seca es pot fer servir anys després de la data de consum preferent. // CC0

7. Cafè instantani

El cafè en pols, aquell que està a punt per barrejar amb aigua o llet, està totalment deshidratat. En no tenir aigua, no permet la proliferació de bacteris que puguin malbaratar o intoxicar l’aliment, encara que l’hàgim obert fa temps. L’únic que ens hem d’ocupar és que no entri humitat al pot perquè el cafè no l’absorbeixi.

Cafè instantani en pols. // CC0
Cafè instantani en pols. // CC0

8. Destil·lats d’alta graduació

Els licors de molts graus com el whisky, el rom, la ginebra o el conyac, no caduquen encara que passin els anys. Tingues en compte que hi ha alcohols que han reposat 15, 18 o més anys i, lluny de fer-se malbé, han guanyat en qualitat.

Els licors d'alta graduació perdran propietats, però no caduquen. // CC0
Els licors d’alta graduació perdran propietats, però no caduquen. // CC0

Una altra cosa és quan el tenim en una ampolla a casa, en fem una petita consumició i la desem al moble bar, és probable que amb els anys vagi alterant-se el color i el gust, i baixi la graduació d’alcohol, per evaporació.

9. Salsa de soja

La salsa de soja és com el mar Mort: no hi prolifera la vida, per tant, no es fa malbé. Hi té tanta sal que els bacteris no hi poden proliferar. Segons Eat by date , si no has obert l’ampolla, no caduca, tot i que un cop encetada, és millor consumir-la en un termini d’un o dos anys.

Pots fer servir la salsa de soja de l'any passat o l'altre, que no passa res. // CC0
Pots fer servir la salsa de soja de l’any passat o l’altre, que no passa res. // CC0

10. Xocolata negra

La xocolata amb una proporció de més del 75% de cacau dura anys al rebost. Com a molt, ens podem trobar el tel blanc típic de quan ha passat per una temperatura alta. La xocolata amb llet sí que caduca més aviat (entre sis mesos i un any).

La xocolata pot estar anys al rebost i no caducarà. // CC0
La xocolata pot estar anys al rebost i no caducarà. // CC0

Amb la xocolata negra et podràs trobar que té un gust diferent, una altra textura… Segur que un parell d’anys després no podràs apreciar tots els matisos de l’aliment ni l’experiència serà la mateixa, però no et produirà una intoxicació.

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook

Encuentra más noticias  la Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights