Com més gran sigui la mida de l’escopinya, molt millor, d’aquesta manera apreciarem més el seu excel·lent sabor i textura. Quan els coguem, deixarem aquells que no s’hagin obert, poden estar plens de sorra.
Ingredients per a 4 persones
Un kg d’escopinyes
Un parell de grans d’all
Una caiena
Un parell de branques de julivert fresc
Oli d’oliva verge extra i sal
Com fer-ho
En una cassola amb aigua i abundant sal, posarem les escopinyes, durant un parell d’hores, perquè deixin anar la sorra que puguin portar. Rentar-los i aclarir-bé.
Pelarem i picarem petit el parell de grans d’all.
En una cassola, escalfarem una mica d’oli d’oliva.
Afegirem els grans d’all picats i quan comencin a daurar-se, afegirem la caiena i el julivert picat.
Regirarem i incorporarem les escopinyes. Taparem la cassola, perquè es facin al vapor, amb la resta dels ingredients.