16 C
Castelldefels
viernes, abril 18, 2025
0,00€

No products in the cart.

COM FER PASTÍS DE TIRAMISÚ

Per a aquesta versió del tiramisú, el famós postres italià s’ha preparat un senzill pa de pessic, la crema de formatge mascarpone i s’ha fet un pastís amb els ingredients habituals del tiramisú, però sense els melindros.

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES

4 ous

200 g de sucre

250 g de farina

10 g de llevat en pols (pols d’enfornar)

40 g d’oli de gira-sol

60 g de llet

500 g de formatge mascarpone

8 cullerades soperes de sucre (2 per a la crema de formatge i 6 per l’almívar)

400 ml d’aigua

3 cullerades soperes de cafè soluble

Cacau en pols

PREPARACIÓ PAS A PAS

– Batre els ous amb el sucre. Començarem posant els ous i el sucre al bol del nostre batedor mecànic i iniciarem el batut a velocitat alta durant 6-7 minuts, fins aconseguir una barreja blanquinosa que ha augmentat molt en grandària.

– Afegir l’oli i la llet. En que tinguem la barreja llista, baixarem la velocitat a mitja intensitat i posarem al bol l’oli de gira-sol i la llet, però no afegirem la llet gasta que l’oli s’hagi integrat del tot.

– Torn de la farina i el llevat.

Ara baixarem la velocitat al mínim i afegirem la farina barrejada amb el llevat cullerada a cullerada fins que estigui tota integrada.

– Greixar el motlle i bolcar la massa de pa de pessic. Amb la barreja llista, engreixarem un motlle de cèrcol desmuntable amb esprai desemmotllant (o untat amb mantega i farina empolvorada si no). Després bolcarem tota la barreja al seu interior i el agitarem una mica perquè la massa s’estabilitzi.

– Coure el pa de pessic i deixar-ho refredar

Encenem el forn a 180 º C amb calor amunt i avall SENSE ventilador. Quan estigui calent ficarem el motlle i enfornarem el pa de pessic durant 40 minuts aproximadament. El temps depèn de cada forn i de l’altura de el pa de pessic. Passat aquest temps, comprovarem si el pa de pessic està fet punxant amb una agulla. Si aquesta surt neta, podrem retirar definitivament.

– Preparar el cafè

Mentre es refreda el pa de pessic prepararem l’almívar de cafè. Posarem un cassó a foc amb l’aigua, el sucre i el cafè soluble, i remenarem per barrejar-ho tot. Deixarem que redueixi una mica (ha de quedar líquid perquè s’amari bé el pa de pessic) i el retirarem de foc.

- Barrejar el mascarpone amb sucre
Amb l'almívar acabat, posarem el formatge mascarpone en un bol amb les dues cullerades de sucre i barrejarem fins que el formatge estigui més tou i el sucre integrat.
- Tallar el pa de pessic
Ara procedirem a el muntatge del pastís. Primer desemmotllarem el pa de pessic i tallarem la part de dalt arran del lateral per tenir una superfície recta. A continuació, ho tornarem a tallar, però aquesta vegada per la meitat.
- Untar la base amb una capa de mascarpone
Traurem la part de dalt i la emborratxarem la de baix amb abundant almívar de cafè. Després posarem una bona capa de formatge mascarpone. Tot seguit empolvorarem cacau en pols.
- Col·locar la tapa de el pa de pessic
Després col·locarem l'altra part de el pa de pessic a sobre i pressionarem una mica. Després omplirem el buit que quedi sense omplir entre les dues parts de el pa de pessic i a el mateix temps posarem una fina capa de crema al lateral del pastís.
- Escampar cacau per sobre
Tot seguit, xoparem la part de dalt de el pa de pessic amb l'almívar de cafè i de nou cobrirem amb una bona capa de crema de mascarpone. Per rematar, espolsarem cacau en pols peldamunt.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
22,300SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Verificado por MonsterInsights