Ingredients per a 4 comensals
Un kg de carn picada, meitat vedella i meitat porc
Un pebrot vermell
Un pebrot verd
Una ceba mitjana
Una pastanaga mitjana
Un pot petit de pèsols en conserva
Un parell de grans d’all
8 cullerades soperes de tomàquet fregit
Oli d’oliva i sal.
Com fer-ho
Comencem fent el preparat de la carn picada per les mandonguilles, meitat de vedella i meitat de porc.
Tapem el bol amb paper film transparent i ho fiquem durant una hora a la nevera.
Passat aquest temps, ens posem a fer la salsa. Comencem picant totes les verdures (excepte els pèsols).
Posem una paella o cassola al foc i cobrim el fons amb oli d’oliva.
Hi posem la ceba, l’all i la pastanaga amb una mica de sal.
Ho anem cuinant a foc lent i quan la ceba comenci a transparentar hi afegim els pebrots.
Quan el pebrot estigui a mig cuinar, afegim una mica d’aigua i deixem cuinant la verdura a foc lent durant 15 minuts. Passat aquest temps, afegim el tomàquet fregit, els pèsols i una mica d’aigua, deixant-ho cuinar durant 15 minuts.
Mentre es cuina la salsa, fem les mandonguilles amb la carn i les passem per farina. Quan la salsa estigui a punt, les fregim en abundant oli.
Hem de fregir a foc mitjà i segons es vagin fent, les anem posant a la cassola de la salsa.
Si la salsa està molt reduïda, afegim una mica d’aigua i deixem que es vagin cuinant les mandonguilles durant 15-20 minuts, amb la cassola tapada.
Un cop ho tinguem tot fet, ho posem al plat amb abundant salsa i ja podem gaudir les Mandonguilles a la jardinera.