Aquest pastís és una especialitat culinària de Normandia a base d’ametlles, ous, sucre i nata, sobre una massa sablé igualment d’ametlles.
Ingredients
Per a la massa sablé
• 120 gr mantega pomada
• 80 gr sucre glacé
• 25 gr ametlla en pols
• 1 sobre sucre vainillat
• 1 mica de sal
• 1 ou
• 200 gr de farina
Per al farciment
• 3 pomes
• 2 ous
• 80 gr sucre
• 1 sobre sucre vainillat
• 40 gr ametlles en pols
• 200 ml nata
Per a decorar
• Ametlles laminades torrades
• Sucre glas
Preparació
Començarem amb la massa sablé.
En un bol posem la mantega (pomada) + sucre glacé + sucre vainillat + sal + ametlles en pols. Barrejar amb una cullera de fusta o amb la pala del robot de cuina.
Afegir l’ou i barrejar. La barreja quedarà una mica granulosa.
Incorporar la farina i barrejar amb la mà fins a obtenir una massa homogènia.
No pastar més del compte. Només ens cal una massa homogènia ben barrejada.
Embolicar en film de plàstic i refrigerar durant una hora. No guardeu la massa en forma de bola, trigarà més a refredar.
Estirar la massa sobre una taula enfarinada.
Truc: Estirar una mica la massa, girar-la 45°, y tornar-la a estirar una altra mica. Repetir aquesta acció fins aconseguir la mida desitjada.
Ha de sortir un cercle perfecte gràcies a aquesta tècnica.
Enrotllar la massa al corró i desenrotllar sobre del motlle prèviament untat amb mantega. Enganxar bé la massa sobre les vores.
Feu servir el corró per tallar les vores passant-lo per sobre de la tartaleta, o un ganivet. Punxar la base amb una forquilla i refrigerar 30 minuts abans d’afegir el farcit.
Per al farciment
En un bol, batre amb unes varetes elèctriques els ous + sucre normal i sucre vainillat.
Afegir les ametlles en pols + nata. Batre-ho bé.
Pelar les pomes i tallar-les en dos. Traiem la part de centre i tallem a làmines.
Les col·loquem esteses en forma de ventall en vertical.
Aboquem la preparació i posem al forn 30 min a 190°C
Deixar refredar i decorar amb ametlles laminades torrades i sucre glas.