11.5 C
Castelldefels
viernes, abril 26, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Pastís de poma i ametlles

Aquest pastís és una especialitat culinària de Normandia a base d’ametlles, ous, sucre i nata, sobre una massa sablé igualment d’ametlles.

Ingredients

Per a la massa sablé

• 120 gr mantega pomada

• 80 gr sucre glacé

• 25 gr ametlla en pols

• 1 sobre sucre vainillat

• 1 mica de sal

• 1 ou

• 200 gr de farina

Per al farciment

• 3 pomes

• 2 ous

• 80 gr sucre

• 1 sobre sucre vainillat

• 40 gr ametlles en pols

• 200 ml nata

Per a decorar

• Ametlles laminades torrades

• Sucre glas

Preparació

Començarem amb la massa sablé.

En un bol posem la mantega (pomada) + sucre glacé + sucre vainillat + sal + ametlles en pols. Barrejar amb una cullera de fusta o amb la pala del robot de cuina.

Afegir l’ou i barrejar. La barreja quedarà una mica granulosa.

Incorporar la farina i barrejar amb la mà fins a obtenir una massa homogènia.

No pastar més del compte. Només ens cal una massa homogènia ben barrejada.

Embolicar en film de plàstic i refrigerar durant una hora. No guardeu la massa en forma de bola, trigarà més a refredar.

Estirar la massa sobre una taula enfarinada.

Truc: Estirar una mica la massa, girar-la 45°, y tornar-la a estirar una altra mica. Repetir aquesta acció fins aconseguir la  mida desitjada.

Ha de sortir un cercle perfecte gràcies a aquesta tècnica.

Enrotllar la massa al corró i desenrotllar sobre del motlle prèviament untat amb mantega. Enganxar bé la massa sobre les vores.

Feu servir el corró per tallar les vores passant-lo per sobre de la tartaleta, o un ganivet. Punxar la base amb una forquilla i refrigerar 30 minuts abans d’afegir el farcit.

Per al farciment

En un bol, batre amb unes varetes elèctriques els ous + sucre normal i sucre vainillat.

Afegir les ametlles en pols + nata. Batre-ho bé.

Pelar les pomes i tallar-les en dos. Traiem la part de centre i tallem a làmines.

Les col·loquem esteses en forma de ventall en vertical.

Aboquem la preparació i posem al forn 30 min a 190°C

Deixar refredar i decorar amb ametlles laminades torrades i sucre glas.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights