14.6 C
Castelldefels
sábado, mayo 4, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Fins a quina hora haurien de poder obrir els bars i restaurants? «Som diferents»

Fins a quina hora

Fins a quina hora. El sector de l’hostaleria carrega contra Yolanda Díaz, després que la vicepresidenta espanyola hagi anunciat la seva intenció que els bars i restaurants no puguin obrir fins a altes hores de la nit. La ministra de Treball ha criticat els horaris que fan alguns establiments (per exemple, tancant més enllà de la 1 de la matinada), perquè creu que no permeten la conciliació de la vida laboral i personal

En una compareixença al Congrés, Yolanda Díaz constatava les «diferències amb la resta d’Europa» i assegurava que ja està treballant per regular la qüestió: «No és raonable tenir els restaurants oberts fins a la una de la matinada».

No és raonable tenir els restaurants oberts fins a la una de la matinada. És una bogeria seguir ampliant els horaris fins a ves a saber quina hora

Yolanda Díaz vicepresidenta i ministra de Treball del govern espanyol

Fins a quina hora

Doncs bé, diverses patronals del sector consideren que aquesta mesura aniria contra l’economia, i contradiuen la líder de Sumar assegurant que l’hostaleria de la resta d’Europa cada vegada intenta «espanyolitzar-se» més. Defensen que Espanya no s’ha d’assemblar «a l’Europa trista i insípida del nord» i lamenten que es critiqui un model d’èxit turístic.Llegeix també

«Treballava 12 hores diàries sense cap dia de festa amb un contracte de mitja jornada»

ORIOL CASTRO

Un cambrer amb la safata plena

Bars i restaurants

Debat amb Isabel Díaz Ayuso

A qui també han tret de polleguera les declaracions de Yolanda Díaz és a Isabel Díaz Ayuso. La presidenta de la Comunitat de Madrid treu suc polític del tema i acusa l’esquerra de voler una societat «puritana, sense ànima, sense restaurants, avorrida i a casa».

Fins a quina hora

​És que som diferents. Espanya té la millor vida nocturna del món, amb els carrers plens de vida i llibertat. I això també dona feina

Isabel Díaz Ayusopresidenta de la Comunitat de Madrid

Yolanda Díaz ja li ha replicat. Diu que ella defensa l’oci, però també els drets laborals. Acusa Ayuso de preferir jornades interminables, mentre el govern espanyol defensa drets perquè «tothom pugui descansar i gaudir». I conclou: «Que la gent treballi per viure i no visqui per treballar».

Horizontal
La cambrera d’un local de restauració de la Barceloneta recull la terrassa  ACN

Regulació d’horaris

Què diu la llei a Catalunya?

A Catalunya, la Generalitat regula els horaris d’obertura i tancament dels establiments d’hostaleria, però també dona un marge d’actuació als Ajuntaments per reduir com a molt dues hores els horaris «per raons de seguretat i de molèsties pels veïns«.

Fins a quina hora

En general, els bars i restaurants poden obrir des de les sis del matí fins a les 2.30 h de la matinada com a màxim. Les nits de divendres, dissabtes i vigília de festius l’horari es pot ampliar mitja hora.

La normativa també preveu allargar mitja hora els horaris en algunes èpoques de l’any o festivitats concretes, com les vacances d’estiu, de Nadal i de Setmana Santa, el Carnestoltes o les festes locals.

A Barcelona, l’Ajuntament regula els horaris de les terrasses, que poden obrir des de les vuit del matí fins a la mitjanit. Els divendres, dissabtes i vigília de festius poden allargar fins a la 1 de la matinada.

Conciliació Oriol PetitPeriodista de RAC1

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights