17.8 C
Castelldefels
sábado, abril 27, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

La platja de Castelldefels torna a ser objecte d’estudi científic

La platja

La platja de Castelldefels es converteix en centre de debat científic sobre els efectes dels temporals intensos i escenaris diversos de canvi climàtic en les platges (vulnerabilitat al canvi climàtic, resiliència, etc). Dimecres 7 i dijous 8 de febrer, experts dels grups de recerca Molly-OBS i Soldemor estan analitzant els resultats actuals dels seus estudis i valorant quines són les possibles alternatives de protecció del litoral.

L’Ajuntament de Castelldefels, a través de la Comissió de Platges, és col·laborador extern dels projectes Molly-OBS i Soldemor, per tal de facilitar el desenvolupament dels treballs de camp a la Platja de Castelldefels que inclouen la presa de mostres i la recollida de dades amb tècniques in situ i de teledetecció.

La platja

Projecte Molly-OBS

El projecte MOLLY-OBS (Resolent mancances de coneixement crítiques per millorar les projeccions morfodinàmiques de costes baixes al segle XXI) particularment, abordarà algunes mancances crítiques de coneixement que impedeixen fer projeccions fiables, per al segle XXI, de l’evolució de les costes sorrenques de baixa altitud (com per exemple, els deltes) sota condicions de canvi climàtic. Aquest projecte es va iniciar el dia 1 de setembre de 2022 en estar seleccionat pel MINISTERI DE CIÈNCIA I INNOVACIÓ en la convocatòria sobre PROJECTES DE GENERACIÓ DE CONEIXEMENT 2021.

La platja

Projecte Soldemor

El projecte de recerca SOLDEMOR (Solucions basades en la natura per a l’adaptació al canvi climàtic de les costes deltaiques: avaluació de respostes morfodinàmiques) es va proposar per la convocatòria del govern espanyol «Projectes Estratègics Orientats a la Transició Ecològica i la Transició Digital» 2021, que forma part de el «Pla Estatal d’Investigació Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023». Estudia els processos morfodinàmics implicats en la resposta de les platges a diferents solucions basades en la natura per a l’adaptació al canvi climàtic de les costes deltaiques dominades per l’onatge.

La platja

Ambdós projectes estan liderats i coordinats pel grup de recerca en Morfodinàmica Costanera de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-PMT) i el Departament de Geociències Marines de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) i compta amb la participació d’altres grups de recerca, entitats i administracions públiques en diferents rols de participació.

Imatges relacionades

  • Moment de la trobada científica / PLATGES

Objectius de Desenvolupament sostenible

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights