11.9 C
Castelldefels
jueves, mayo 2, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Canvis a la T-mobilitat: com ho hem de fer a partir d’avui amb la T-usual i la T-casual?

Canvis a la T-mobilitat

Canvis a la T-mobilitat. A partir d’aquest dimarts les targetes clàssiques de cartró T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar comencen a deixar de vendre’s a les màquines de les estacions de metroFGCRodalies i TRAM.

Ara tots aquests títols de transport només es podran aconseguir integrats a la T-mobilitat, com ja va passar amb la T-jove, la primera a canviar de format.

Però el canvi no serà immediat a tot arreu: està previst que fins a mitjans de desembre no s’hagin adaptat totes les màquines expenedores de títols de transport.


T-mobilitat en plàstic, cartró i mòbil Android

La T-mobilitat es podrà fer servir amb targeta de plàstic personalitzada, amb targeta de cartró amb xip, i també amb telèfon mòbil, però només els aparells Android amb tecnologia NFC.

Tots aquests sistemes són recarregables i sense contacte, és a dir, només cal acostar la targeta o el mòbil a la màquina validadora.


Què he de fer si encara no tinc la T-mobilitat?

  • Per aconseguir la targeta personalitzada de plàstic cal donar-se d’alta a les webs de T-mobilitat, TMB o FGC, té un cost de 4,5 euros i en un termini d’entre 5 i 10 dies es rebrà a casa i ja es podrà recarregar. L’inconvenient és que no s’hi pot tenir més d’un títol de transport alhora, i cal combinar-la amb el mòbil o amb una targeta de cartró amb xip.
     
  • Si s’opta per fer servir la T-mobilitat amb el mòbil Android, cal que tingui la tecnologia NFC, s’aconsegueix a les aplicacions de T-mobilitatTMB o FGC, i és immediat. La T-mobilitat encara no funciona amb els aparells iPhone.
     
  • La T-mobilitat també es pot comprar en format targeta de cartró amb xip a les màquines de les estacions, la T-usual amb el número del DNI o del passaport i la T-casual, la T-grup i la T-familiar sense necessitat d’introduir dades personals. Té un cost addicional de 50 cèntims i es pot recarregar a les màquines. Cada targeta, però, només podrà contenir un sol títol de transport.
     
  • Els altres títols de transport del sistema (el bitllet senzill, els títols socials de l’AMB, la T-4 i els títols propis de cada operador) continuaran venent-se com fins ara en targetes de cartró amb banda magnètica a les mateixes màquines d’autovenda.

    Aquestes són totes les modalitats de la T-mobilitat i els títols de transport que es poden fer servir amb cadascuna:
 

I aquestes són les possibilitats de recàrrega de cada targeta:

 

En principi, les targetes antigues amb banda magnètica es podran continuar fent servir fins al 15 de gener, que és quan està previst que caduquin totes.

Aquest dilluns el sistema de la T-mobilitat ha estat sense funcionar bona part del dia per problemes tècnics a la pàgina web i a les aplicacions que permeten gestionar-la.

Era l’últim dia en què es podien comprar les targetes tradicionals en cartró en totes les màquines expenedores, i molts usuaris s’han queixat que no funcionés precisament aquest dia.

Segons han explicat els responsables de la T-mobilitat aquest dimarts, la incidència va passar al servidor central operat per SocMobilitat, i va impedir processar noves altes, comprar la targeta en línia i recarregar títols per a mòbil.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights