19.9 C
Castelldefels
miércoles, mayo 1, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

La Generalitat inclourà l’educació sexual als primers cursos d’educació infantil

La Generalitat inclourà

La Generalitat incloura l’educació sexual també als primers cursos d’educació infantil. La consellera d’Educació, Anna Simó, ha explicat al Parlament que ja estan treballant amb altres departaments del Govern per veure com s’implementa, i assegura que volen consensuar-ho amb les famílies per fer-ho de la manera més curosa possible.

Simó considera que educar els infants des de ben petits és bàsic per prevenir situacions de violència: «L’educació sexual integral no només és una eina per conèixer i prendre decisions fonamentades sobre la sexualitat, el propi cos o la salut sexual, sinó també per generar relacions en positiu, basades en el respecte a l’altre, sense situacions de dominació».

L’educació sexual integral és una eina per generar relacions en positiu, basades en el respecte a l’altre, sense situacions de dominació

Anna Simóconsellera d’Educació

Horizontal
La consellera d’Educació, Anna Simó, a l’Escola La Muntanyeta de Barcelona  Laura Fíguls/ ACN

La Generalitat inclourà

La mesura arriba en ple auge d’agressions sexuals entre menors d’edat, com la que hi va haver al Màgic de Badalona o com el cas d’Extremadura, que implica infants de només sis anys. Més enllà de la prevenció, però, la Generalitat també té un protocol per actuar en casos d’abusos a les escoles. Fins i tot quan afecta menors inimputables.Llegeix també

Activen el protocol antisuïcidi per a la nena de sis anys que haurien agredit sexualment a l’escola

RAC1

Horizontal

La Generalitat inclourà

El protocol d’Educació

Justament aquest curs la conselleria d’Educació ha unificat tots els protocols que hi havia vinculats amb la violència en un de sol, que guia els centres a l’hora d’abordar qualsevol cas, també els de caràcter sexual. Segons aquest document, quan un centre detecta un cas d’abús sexual ha de crear un equip encarregat de fer-ne la valoració i seguiment.

Un equip que inclou docents del centre, inspectors del departament, especialistes en abordatge de violències i també la nova figura de coordinador de coeducació, convivència i benestar de l’alumnat que s’ha creat aquest curs per millorar l’atenció d’aquests casos. 

Horizontal
L’educació és bàsica per prevenir situacions de violència sexual Mar Martí /ACN

La Generalitat inclourà

Si s’arriba a la conclusió que es tracta d’una conducta delictiva, però l’autor és menor de 14 anys, se n’informa la DGAIA. Aquest equip, però, també és l’encarregat de valorar les mesures que cal aplicar als agressors. Mesures com assegurar-se que agredit i agressor no coincideixen en un mateix espai comú; canviar-lo temporalment de classe; expulsar-lo puntualment del centre o, fins i tot, en última instància, canviar-lo d’escola.

El protocol també detalla la importància que l’alumne que ha patit l’agressió no deixi d’assistir al centre per evitar un doble perjudici.

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights