14.4 C
Castelldefels
domingo, abril 28, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

Barcelona imposa un 36% més de multes per beure alcohol al carrer que l’estiu passat

Barcelona imposa un 36%

Barcelona imposa un 36%. El primer estiu de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona ha arribat acompanyat d’un augment destacat de les sancions per beure al carrer.

En concret, han pujat un 36% respecte a l’any passat, després que la Guàrdia Urbana hagi posat 7.542 denúncies durant els mesos de juliol i agost. Això coincideix amb l’augment del preu de les multes.

Ho ha explicat el consistori en el primer balanç del Pla Endreça, la recepta del PSC pel control de l’espai públic i de la neteja de la ciutat, on destaquen 16.000 inspeccions i més de 100 nous agents al dia.


Més sancions per incivisme

Els socialistes treuen pit d’altres intervencions destacades «pel manteniment del civisme i la convivència», entre les quals, un augment del 19% de les sancions vinculades a les necessitats fisiològiques a la via pública.

També han crescut un 24% les denúncies per llençar residus al carrer, mentre que les sancions per pintades gairebé s’han duplicat, se n’han registrat un 96% més.

En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que ha netejat 39.000 metres quadrats de pintades.

Barcelona imposa un 36%

Personal municipal netejant pintades (ACN/Blanca Blay)

300.000 euros de multa a les empreses de neteja

Pel que fa a la neteja, un dels grans mantres de la campanya, s’han reforçat les brigades amb un total de 66 equips i 105 persones.

Precisament en aquest àmbit, s’han detectat 269 incompliments de les empreses contractades. En el 70% dels casos faltava personal o no hi havia ningú netejant. I per això se’ls ha posat multes de gairebé 300.000 euros.

D’altra banda, per pal·liar els efectes de la sequera, s’ha incrementat el reg manual amb 55 cisternes de mil litres i s’han revisat i netejat 18.500 escocells.

Una treballadora dels serveis municipals de neteja treballant (ACN/Blanca Blay)

Barcelona imposa un 36%

Es tripliquen les feines de pavimentació

Quant a l’estat de la via pública, s’han triplicat les feines de manteniment de la pavimentació i s’ha actuat en 45 estructures viàries com talussos i baranes, a més de 3 obres de renovació de clavegueram.

A les platges de Ciutat Vella s’ha fet una actuació especial amb un dispositiu de Guàrdia Urbana i Neteja, que fa un segon garbellat mecànic des de la plaça del Mar fins a la platja del Somorrostro amb un tractor.

La primera fase del Pla Endreça durarà fins a l’octubre, quan l’Ajuntament pretén poder modificar l’ordenança de civisme.


Crítiques al Pla Endreça

El pla impulsat per Collboni ha rebut algunes crítiques per la pressió que suposa sobre els manters a Barcelona. El Sindicat de Venedors Ambulants denunciaven aquest mes d’agost que pateixen una persecució «brutal». En declaracions a l’ACN, el seu portaveu, Lamine Sarr, asseguraven que la policia s’havia tornat «més violenta» i que la Guàrdia Urbana els ha perseguit i requisat «moltíssims materials».

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,700SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights