Potatge marengo de cigrons i cloïsses
Recepta malaguenya amb gust de mar
Aquest potatge marengo de cigrons i cloïsses, és una recepta malaguenya amb gust de mar, que per la seva senzillesa es prepara en molt poc temps i resulta perfecte per als dies de fred quan ens volem entonar amb plats fàcils i ràpids que no ens entretinguin massa a la seva elaboració i que ofereixin un resultat fantàstic per als comensals.
Ingredients per a 4 persones
Cloïssa fina 400 gr
Cigrons cuits en conserva 400 gr
Un pebrot verd italià
Una cambra de pebrot vermell
Mitja ceba morada
Al gra d’all
Full de llorer
Salsa de tomàquet, una cullerada
Vi blanc sec, un bon raig
Brou de peix o fumet 300 ml
Oli d’oliva verge extra
Com fer-ho
Comencem picant la ceba, els dos tipus de pebrots i la dent d’all i ho posem a ofegar amb oli directament a la mateixa cassola on elaborarem tota la recepta.
Un cop escalfats, afegim una fulla de llorer i una cullerada de salsa de tomàquet fregit.
Esbandim bé els cigrons en conserva, i els afegim a la cassola remenant bé perquè s’impregnin del sabor del sofregit. Afegim les cloïsses que haurem tingut en remull en aigua durant 20 minuts i un rajolí de vi blanc.
Tapem i pugem el foc perquè les cloïsses s’obrin. Incorporem el brou de peix o fumet.
Deixem que el conjunt cogui durant cinc minuts.
Provem i rectifiquem de sal.
Autor: Pakus
Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más RECETAS