14.2 C
Castelldefels
sábado, abril 20, 2024
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
0,00€

No hay productos en el carrito.

«Puto C1 de català»: el vídeo viral d’una infermera del Vall d’Hebron se li gira en contra

Puto C1 de català

Puto C1 de català. Indignació a les xarxes socials per un vídeo que s’ha fet viral en què una infermera que treballa a l’Hospital Vall d’Hebron es queixa que s’exigeixi el català per passar les oposicions a Catalunya amb frases com «per treure’ns les putes oposicions, ens demanen el puto C1 de català».

A la noia que parla, que diu que és de Cadis, l’acompanyen dues infermeres més, una de Granada i l’altra de Sant Sebastià, que reconeix que ella sí que es presentarà a les oposicions i que sap parlar català.

La companya gaditana li demana que deixi de parlar en català perquè, diu, «li està espatllant el vídeo».

Hi ha, a més, qui assegura que aquesta mateixa noia ja s’havia queixat del gallec quan vivia a Galícia:


Vall d’Hebron investigarà els fets

El vídeo està gravat a les instal·lacions del centre, amb les infermeres sense mascareta, amb l’uniforme de l’hospital i sembla que en horari laboral. A més, l’actitud de menyspreu de la infermera cap a la llengua catalana ha fet que molta gent demani explicacions a l’hospital, que ha decidit investigar els fets.

Des de Vall d’Hebron han dit que «no poden tolerar que dins del centre, en horari laboral i amb l’uniforme de l’hospital, es facin vídeos que no tenen res a veure amb l’activitat assistencial» que, han afegit, «és evident que no representen la institució ni el centre».

Salut també obre un expedient

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha confirmat en una piulada a Twitter que han obert un expedient sobre aquest cas. Afirma que tant el Departament com l’Hospital Vall d’Hebron arribaran al fons de la qüestió

«Declaracions com aquestes són intolerables en una servidora pública. Des del centre fins al departament arribarem fins al fons de la qüestió. Obrim un expedient. El sistema sanitari ha de garantir l’atenció en la llengua pròpia de Catalunya, en això treballem cada dia.»

Balcells ha volgut «posar en valor» «l’exemple de bones pràctiques» de la majoria de professionals que, ha dit, «venint d’on vinguin tenen interès i es formen per aprendre, conèixer i parlar el català». I ha afegit que treballen cada dia perquè el sistema sanitari garanteixi l’atenció en la llengua pròpia de Catalunya

El Col·legi d’Infermeres de Barcelona: «Inacceptable»

Des del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) consideren inacceptable el vídeo que critica que es demani el nivell C1 de català a les oposicions. En un comunicat, asseguren que «la llei és molt clara en aquest sentit, i exigeix que els professionals de la salut coneguin les llengües oficials del lloc on treballen.»

Des del COIB expliquen que de les 1.640 infermeres que es van col·legiar l’any 2022 a Barcelona, 297 (un 18 %) provenien de fora de Catalunya. Asseguren que des de la corporació ofereixen a les infermeres nouvingudes acompanyament i formació per aprendre català.

Aquesta entitat s’ha posat en contacte amb les direccions infermeres de l’Institut Català de la Salut i de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per manifestar la seva indignació sobre el cas i demanar explicacions.

L’hospital investiga els fets i diu que no representen el centre, i Salut també ha obert un expedient «per arribar al fons de la qüestió»

Pots seguir-nos també: Instagram i Facebook
Encuentra más noticias  La Prensa

Related Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

*

Stay Connected

21,991FansMe gusta
3,912SeguidoresSeguir
21,600SuscriptoresSuscribirte
- Publicidad -spot_imgspot_imgspot_img

Latest Articles

Abrir chat
Hola!😊 ¿En qué podemos ayudarte?
Verificado por MonsterInsights